Pirelli pregăteşte proceduri pentru folosirea pneurilor pentru evitarea controverselor de la Monza

de Daniel Popescu
Luni, 14.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli lucrează la un set de proceduri pentru utilizarea cauciucurilor pentru a evita repetarea unor controverse similare cu cele de la Monza cu privire la presiunea pneurilor.

Esential 0.3 PSI a fost diferenta intre presiunea minima impusa de Pirelli si cea inregistrata pe unul dintre pneurile monopostului lui Lewis Hamilton
Lewis Hamilton a fost investigat de comisarii de cursă de la Marele Premiu al Italiei după ce FIA a constatat că presiunea unuia dintre pneurile monopostului Mercedes era mai mică decât cea minimă impusă de Pirelli.

Britanicul a scăpat fără nicio sancţiune ca urmare a faptului că presiunea în pneu era conformă cu regulamentul în care în care cauciucul a fost montat pe monopost, însă producătorul italian vrea să evite repetarea unor astfel de probleme în viitor.

Tocmai de aceea, Pirelli lucrează cu forul mondial la stabilirea unei proceduri clare pentru utilizarea pneurilor pentru a evita apariţia unor astfel de evenimente în următoarele curse.

"În aceste zile, vom defini împreună cu FIA o procedură clară care va permite echipelor să urmărească mai uşor regulile cu privire la utilizarea pneurilor.

Acest lucru este important pentru a evita orice neînţelegere şi pentru a le oferi echipelor indicaţii mai precise care să fie respectat. Prin acest fel, vrem să evităm ceea ce s-a întâmplat cu Mercedes la Monza", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Via Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru