Pirelli: "Prelungirea contractului cu F1 depinde de Ecclestone şi echipe"

de Daniel Popescu
Joi, 24.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli susţine că prelungirea contractului pentru furnizarea pneurilor în Formula 1 depinde numai de înţelegerea dintre Bernie Ecclestone şi echipe.

Pirelli a revenit în Formula 1 ca unic furnizor de pneuri în 2010, însă actuala înţelegere expiră la sfârşitul anului. Potrivit declaraţiilor lui Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, o decizie finală privind continuarea colaborării depinde de înţelegerea financiară dintre Bernie Ecclestone şi echipe.

Motivul este legat de faptul că, după izbucnirea crizei economice, echipele trebuie să-şi plătească pneurile utilizate, întrucât producătorii de cauciucuri nu mai sunt dispuşi să suporte cheltuielile.

"Este o problemă între deţinătorul drepturilor comerciale şi echipe. Sperăm că cei de la FIA sunt mulţumiţi de calitatea şi integritatea produselor noastre. Principala lor preocupare este siguranţa şi transparenţa, dar nu am avut probleme de acest gen. Depinde doar de deţinătorul drepturilor comerciale şi echipe", a declarat britanicul pentru ESPNF1.

Pirelli şi-a exprimat încă de anul trecut dorinţa de a rămâne în Formula 1, iar Hembery speră că o decizia finală va fi luată până la sfârşitul lunii martie.

Urmareste Automarket
"Am vrea să avem o decizie la începutul anului.
Sunt mulţi oameni implicaţi în proiectul pentru F1, probabil mai mulţi decât înţeleg echipele, aşa că dacă nu continuăm trebuie să ştim din timp cum realocăm resursele pentru alte activităţi. Cu siguranţă vrem să ştim în primul trimestru al anului dacă vom rămâne"
, a adăugat el.

O altă preocupare este noul regulament tehnic care va intra în vigoare în 2014 şi care presupune anumite schimbări din punct de vedere al construcţiei pneurilor.

"Noul regulament nu va necesita o schimbare dramatică din punct de vedere tehnic. Probabil că principalul risc este în zona tracţiunii, deoarece cuplul va fi mai mare decât al actualelor motoare, ceea ce ar putea duce la creşterea uzurii şi la supraîncălzire. Dar este greu să comentăm până când nu vedem cum vor arăta monoposturi", a încheiat el.

Via ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru