Pirelli renunţă la pneurile de compoziţie hard

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.08.2011
Pirelli a dezvăluit că nu va mai furniza pneuri hard până la finalul sezonului, aceasta compoziţie urmând să fie eliminată complet anul viitor.

Pirelii, unicul producător de pneuri din Formula 1, şi-a anunţat strategia pentru următoarele 18 luni în privinţa tipurilor de cauciucuri pe care le va furniza echipelor.

Cea mai importantă noutate pentru sezonul curent este că pneurile hard nu vor mai face parte din selecţiile italienilor, prin prisma caracteristicilor tehnice ale circuitelor care găzduiesc curse în ultimele opt etape.

"Nu cred că vom mai vedea componenta hard. Probabil că este o compoziţie prea dură şi pneurile medium sunt suficient de robuste pentru circuitele agresive care urmează. Aşa că nu cred că vom mai merge pe mâna pneurilor hard", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Această strategie reprezintă însă doar primul pas în eliminarea completă a pneurilor hard din gama Pirelli, care vor fi înlocuite în sezonul 2012 cu actualele pneuri medium. În urma acestei decizii, italienii vor dezvolta o nouă compoziţie de pneuri care să se încadreze intre pneurile soft şi medium.

"Probabil că în sezonul următor pneurile medium vor deveni hard.

Probabil vom pune ceva între actualele pneuri soft şi medium pentru că vrem să menţinem o diferenţă de o secundă între ele. Pneurile supersoft şi soft au compoziţia corectă, pentru că ai un avantaj de o secundă, dar şi o degradare clară şi o limitare de utilizare", a adăugat el.

Hembery nu a precizat însă dacă Pirelli va introduce pneuri speciale pentru calificări, o ipoteză avansată recent de italieni ca parte a schimbărilor pentru 2012.

Via | Autosport

Taguri: Hembery, Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru