Pirelli speră să evite strategiile cu patru opriri la boxe în Spania

de Daniel Popescu
Luni, 05.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli speră ca piloţii să efectueze cel mult trei opriri la boxe în Marele Premiu al Spaniei, după ce Fernando Alonso a câştigat cursa de anul trecut cu patru treceri pe la standarduri.

Esential 4 opriri la boxe a efectuat in Spania in cursa de anul trecut Fernando Alonso, cel care a trecut primul linia de sosire
4 este numarul sesiunilor de teste din timpul sezonului
Marele Premiu al Spaniei din sezonul precedent al Formulei 1 a fost influenţat semnificativ de pneuri, iar Fernando Alonso a câştigat cursă dupa ce a efectuat nu mai puţin de patru opriri la boxe, în timp ce cei mai mulţi rivali ai săi au mizat pe câte trei schimburi.

Numărul ridicat de pitstopuri nu a fost pe placul fanilor, însă cei de la Pirelli speră ca istoria să nu se repete şi la ediţia din acest an care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

"În trecut am văzut până la patru opriri la boxe în Spania. Cu schimbările pe care le-am făcut la pneuri în acest an, sperăm să nu vedem mai mult de trei opriri pentru cei mai mulţi piloţi", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

După Marele Premiu al Spaniei, echipele vor rămâne în Spania pentru o sesiune de teste care va avea loc marţi şi miercuri.

Patru dintre acestea vor folosi una dintre zile pentru a evalua noi prototipuri de pneuri Pirelli care vor fi utilizate în sezonul următor, un element soloicitat intens de producătorul italian pe parcursul anului trecut.

"Am avut un start bun în pregătirile pentru anul viitor cu prima sesiune de teste din timpul sezonului dedicată evaluării pneurilor din Bahrain. Aşteptăm cu nerăbdare să consolidăm acest lucru în Spania cu patru echipe după Marele Premiu al Spaniei", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru