Pirelli: "Toyota, soluţia perfectă pentru testarea pneurilor"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.08.2010
Pirelli a început testele cu noile pneuri pentru Formula 1 şi consideră că utilizarea monopostului Toyota este soluţia ideală.

Pirelli, noul furnizor de pneuri în Formula 1 pentru perioada 2011-2013, a anunţat oficial demararea primei sesiuni de teste cu noile tipuri de cauciucuri ce vor fi utilizate în competiţie începând de anul viitor.

Sesiunea are loc pe circuitul de la Migello din Italia, iar italienii utilizează în acest scop un monopost Toyota TF109, folosit de constructorul japonez în sezonul 2009. Pirelli consideră că monopostul Toyota a reprezentat cea mai bună alegere în acest sens, în condiţiile în care japonezii s-au retras din competiţie, iar utilizarea altor monoposturi ar fi implicat speculaţii privind avantajele obţinute de echipa respectivă.

"Avem o politică de imparţialitate completă, aşa că nu am vrut să favorizăm niciuna dintre actualele echipe. Toyota a fost soluţia perfectă, întrucât este un monopost contemporan rapid şi fiabil, dar fără nicio legătură cu vreun constructor care concurează în prezent în Formula 1. Sunt încrezător că avem un pachet extrem de bun care ne vă oferă oportunitatea de a maximiza potenţialul pneurilor noastre înainte de startul sezonului", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Pirelli va miza în testele din a doua jumătatea a acestui an pe serviciile lui Nick Heidfeld, care tocmai şi-a încheiat contractul cu Mercedes GP.

Hembery considera că, prin prisma vastei sale experienţe, germanul îşi va pune amprenta pe dezvoltarea pneurilor.

"Suntem încântaţi să-l primim pe Heidfeld în familia Pirelli şi suntem încrezători că va face o treabă grozavă pentru noi. Rolul de pilot de teste este crucial, aşa că am căutat un pilot cu experienţă în Formula 1, capabil să forţeze noile noastre pneuri cât mai mult posibil şi cu posibilitatea de a ne oferi simulări realiste, dar şi cu abilitaţi tehnice pentru a oferi informaţii inginerilor", a mai precizat el. Testele de la Mugello vor avea loc marţi şi miercuri.

Via | Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru