Pirelli va furniza pneuri hard şi soft în primele patru curse

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 16.02.2011
Pirelli a anunţat că va aduce pneurile hard şi soft în primele patru curse ale anului şi consideră că piloţii vor avea nevoie de câte două opriri la boxe.

Pirelli, noul furnizor de pneuri din Formula 1, a dezvăluit miercuri tipurile de cauciucuri pe care le va furniza la primele patru Mari Premii ale sezonului.

Astfel, italienii vor aduce pneurile hard şi soft la cursele din Bahrain, Australia, Malaezia şi China, decizia fiind luată ca urmare a faptului că temperaturile din aceste ţări se anunţă ridicate în această perioadă a anului. "Decizia a fost luată în concordanţă cu caracteristicile circuitelor din Orientul Mijlocul şi Îndepărtat, care oferă o aderentă ridicată şi o varietate largă de viteze şi viraje, precum şi temperaturi ambientale ridicate", precizează Pirelli într-un comunicat de presă.

De asemenea, producătorul a anunţat că pneurile hard vor fi considerate ca pneuri Prime, în timp ce pneurile soft ca pneuri Option, fără a dezvălui însă şi modul în care acestea vor fi diferenţiate. În schimb, italienii anticipează că piloţii vor avea nevoie de cel puţin două schimburi de pneuri pe cursă, element ce ar putea contribui decisiv la îmbunătăţirea spectacolului de pe circuit.

"Datele valoroase pe care le-am obţinut de la testele oficiale şi cele private au arătat ca nominalizarea pneurilor hard şi soft este cea mai bună cale pentru piloţi şi spectatori, aşa că aşteptăm cu nerăbdare un debut cu succes în Marile Premii şi un spectacol grozav în Orientul Mijlociu şi Îndepărtat pe parcursul următoarelor patru curse.

Până acum, ne-am bucurat de o colaborare grozavă cu echipele şi, după nominalizarea componentelor pentru următoarele patru curse, sunt sigur că asta le va ajuta să se concentreze pe dezvoltare pentru startul sezonului", a declarat Paul Hembery, şeful departamentului de motorsport al Pirelli.

Via | Pirelli

Taguri: Pirelli, pneuri

Comentarii (1)

  • Dacă vor spectacol mai bine ar lăsa echipele să decidă ce pneuri folosesc, dacă au toţi la fel degeaba, părerea mea.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru