Pirelli vrea să continue testarea pneurilor cu Heidfeld

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.09.2010
Pirelli speră să continue colaborarea cu Nick Heidfeld pentru evaluarea pneurilor, deşi germanul a semnat un contract cu BMW-Sauber până la sfârşitul sezonului.

BMW-Sauber a confirmat marţi înlocuirea lui Pedro de la Rosa cu Nick Heidfeld pentru ultimele cinci curse ale acestui sezon, fapt ce provoacă incertitudini în privinţa colaborării sale cu Pirelli.

Germanul a renunţat recent la statutul de pilot de rezervă al echipei Mercedes GP pentru a evalua pneurile producătorului italian pentru sezonul 2011, iar Pirelli este determinată să continue colaborarea chiar dacă a revenit în Formula 1.

Deocamdată, oficialii italieni aşteaptă să afle condiţiile contractuale ale lui Heidfeld cu BMW-Sauber, urmând să decidă de comun acord cu pilotul dacă colaborarea va continua. "Heidfeld testează cu noi la Jerez în această săptămână şi după aceea vom discuta posibilităţile. Planul este să-l păstrăm, dacă este posibil, dar evident trebuie să vedem dacă există o soluţie logistică", a declarat un purtător de cuvânt al Pirelli.

Producătorul italian l-a angajat pe Heidfeld ca pilot de teste datorită vastei sale experienţe în Formula 1, însă continuarea colaborării depinde şi de modul în care se vor sincroniza testele pentru pneuri cu ultimele cinci curse.

În cazul în care colaborarea va înceta, Pirelli va căuta un înlocuitor pentru Heidfeld pentru ultimele sesiuni de teste programate în acest an.

Via | GPUpdate

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru