Pirelli vrea să facă încă un test de 1000 km cu un monopost din 2011

de Daniel Popescu
Luni, 05.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli şi-a anunţat intenţia de a realiza încă un test de 1000 de kilometri cu un monopost din sezonul 2011.

Esential 2 este numarul testelor de 1000 kilometri realizate de Pirelli in acest an
Pirelli continuă să pună presiune pentru o dezvoltare cât mai adecvată a pneurilor pe care le va furniza în Formula 1 anul viitor.

Producătorul italian a anunţat prin vocea lui Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport, că intenţionează să efectueze un nou test de 1000 de kilometri cu un monopost din sezonul 2011. În plus, el afirmă că Pirelli ar vrea să facă un test şi cu monoposturile actuale după încheierea sezonului.

"Testul de 1000 de kilometri este cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată şi de aceea vrem mai mult. Poate vom face încă un test de 1000 de kilometri cu un monopost din sezonul 2011. De asemenea, la sfârşitul anului am vrea să facem unul sau două teste cu un monopost din 2013: unul în Brazilia şi un test pe ploaie la Le Castellet (n.r - Franţa)", a declarat Hembery pentru publicaţia Auto Bild.

Poate vom face încă un test de 1000 de kilometri cu un monopost din sezonul 2011.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Pirelli a efectuat în acest an două teste de 1000 de kilometri: unul cu un monopost Ferrari din 2011 şi altul cu un monopost Mercedes din sezonul curent. Pentru cel din urmă a ajuns în faţa Tribunalului Internaţional pentru încălcarea regulamentului sportiv, care interzice realizarea testelor cu monoposturi din ultimele două sezoane.

Intenţia italienilor de a realiza noi teste sugerează că Pirelli va rămâne furnizorul pneurilor şi în sezonul 2014, chiar dacă producătorul nu a semnat încă noul contract cu FIA.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru