Pirelli vrea să modifice marcajul pneurilor hard şi medium

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 29.03.2011
Pirelli analizează posibilitatea de a schimba marcajul pneurilor hard şi medium, întrucât acestea nu sunt uşor de distins în timpul curselor.

Pirelli a optat pentru un marcaj inedit al pneurilor pe care le va furniza în acest sezon în Formula 1, fiecare tip de cauciuc având o culoare distinctă pe logoul producătorului italian şi al brandului P-Zero.

Deşi iniţial conceptul se anunţa unul de succes, mai multe echipe au reproşat celor de la Pirelli că pneurile hard, al căror logo-uri au fost vopsite cu argintiu, nu s-au distins foarte bine în Marele Premiu al Australiei în momentul în care piloţii concurează la mare viteză. Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, a confirmat că ar putea schimba marcajul pneurilor hard, dar şi pe cel al pneurilor medium, evidenţiate prin logo-ul alb.

"Analizam marcajele, în special cele argintii şi albe. Cred că galbenul a fost foarte clar. Privind imaginile din timpul curselor de la televizor nu cred că au existat dubii privind maşinile cu marcaje galbene. Dar argintiu? Da. Cred că trebuie să lucrăm la asta pentru că s-a şters puţin în combinaţie cu negrul.

Dar voi fi bucuros dacă asta este cea mai mare problemă a mea", a declarat britanicul.

Iată marcajele actuale ale pneurilor Pirelli:

 Tip pneu
 Culoare
 Hard  argintiu
 Medium  alb
 Soft  galben
 Supersoft  rosu
 Intermediate  albastru deschis
 Wet (Ploaie)
 portocaliu

 

Taguri: Pirelli, cauciuc, pneu

Comentarii (2)

  • Curcubeul Pirelli
    Hmm, incet incet ajung la sugestia pe care am facut-o eu acum cateva saptamani.

    http://formula1grandprix.wordpress.com/2011/03/20/curcubeu/
    3 1
  • Firestarter
    alb vs argintiu
    De la inceput mi s-a parut gresita abordarea cromatica. Nu prea inteleg de ce au ales aceasta structura cromatica si am remarcat problema inca de cand au fost anuntate tipurile de gume care vor fi disponibile in 2011.
    http://formula1.automarket.ro/stiri/oficial-pirelli-va-colora-distinct-tipurile-de-pneuri-in-2011-36911.html
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru