Presă: Hamilton a ales Mercedes doar pentru bani

de Daniel Popescu
Joi, 14.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un reputat jurnalist britanic susţine că Lewis Hamilton a plecat de la McLaren la Mercedes doar datorită avantajelor financiare la presiunea managerului Simon Fuller.

Lewis Hamilton a ţinut capul de afiş în toamna anului trecut după ce a confirmat că pleacă de la McLaren după şase ani pentru a se alătura celor de la Mercedes.

Transferul a fost considerat o mare surpriză în condiţiile în care McLaren lupta pentru victorii în acel moment, în timp ce Mercedes încheia un al treilea sezon fără performanţe majore cu excepţia victoriei lui Nico Rosberg din China.

Presa internaţională a speculat că Hamilton a ales Mercedes datorită salariului mai mare, element confirmat şi de Tony Dodgins, unul dintre cei mai apreciaţi jurnalişti britanici care, printre altele, este editorialist la publicaţia Autosport.

Urmareste Automarket
"Dacă compari cele două echipe, ajungi la concluzia că nu exista niciun motiv sportiv pentru care Hamilton să plece de la McLaren.
Nu, cred că s-a întâmplat pentru că Hamilton este influenţat puternic de managerul său. Fuller este evident un manager de succes, dar nu aş spune că se price la sporturile cu motor. Nici măcar nu sunt sigur dacă înţelege sportul. Acest manager se orientează foarte mult după bani şi l-a sfătuit puternic să aleagă Mercedes pentru simplul motiv că poate face mai mulţi bani decât dacă ar fi rămas la McLaren"
, a declarat el pentru publicaţia elveţiană SpeedWeek.

Via SpeedWeek

Comentarii (6)

  • Sta 1-2 ani isi umple pusculita si apoi se reintoarce la Mclaren. E tanar, are timp sa performeze. Oricum , din 2014 nu se stie cine va fi cea mai performanta echipa. Poate Mercedes.
    25 8
  • Pai a crezut cineva, altceva?
    27 1
  • Absolut fals. E adevarat ca Mercedes AMG nu a obtinut mare lcuru in sezonul trecut dar la fel de adevarat e ca McLaren nu i-a oferit un monopost fiabil. Lewis merge la Mercedes cu "bagajul" de cunostinte acumulate la McLaren si poate da multe idei care sa imbunatateasca sensibil comportamnetul monopostului. Ramane de vazut cat de mult vor progresa.
    Ce obtinea daca ramanea la McLaren ? Un alt monopost care era printre cele mai rapide dar cu o fiabilitate "legendara" ? Adica alte scuze de genul " sorry Lewis" .... s-a dus cutia, am uitat sa-ti punem destula benzina, am uitat sa-ti punem volan, etc.
    Pentru Hamilton este o provocare care i-ar putea ajuta foarte mult cariera viitoare. SUCCES LEWIS !!!
    23 18
  • @pablo256r Spui ca Lewis a renuntat la McLaren pentru ca nu-i ofereau monopost fiabil de parca Mercedes ar fi avut asa ceva!Sa fim seriosi!Daca e sa analizezi care echipa are sanse mai mari sa ofere un monopost competitiv(fiabilitate+performanta) tot McLaren ar fi in avantaj.Lewis a ales banii si nu il judec pentru asta,pentru ca un titlu de campion are deja in palmares si nu cred sa ajunga in pragul disperarii daca nu mai castiga niciunul.
    7 1
  • Din 2014 Mercedes va avea cel mai bun motor, asa ca mai este de discutat.Problema principala pentru Mercedes este aerodinamica si echipa,drept ptr. care incearca racolari de personal valoros de la alte echipe.Asa ca decizia lui Hamilton s-ar putea sa aiba acoperire.
    5 1
  • adycd11 gandeste-te ca McLaren are acelasi motor+cv ca si Mercedes. Mercedes le produce nu invers. Anul trecut s-a intimplat totusi un lucru cam ciudatel: McLaren au avut tot felul de probleme tehnice datorate componentelor pe care nu ei le fabrica. Nu acelasi lucru s-a intimplat la Mercedes. Motoarele si cutiile de viteza Mercedes sint cele mai bune din ceea ce exista acum in F1. La asta adauga faptul ca la inceputul campionatului precedent Mercedes erau in fata, mult in fata de exemplu a Ferrari sau Lotus. Pe parcursul campionatului ei nu au progresat (ca sa nu spun ca au regresat) la fel de mult ca si ceilalti.
    Acum incepe un nou sezon, totul porneste de la zero. Eu vad posibil ca Hamilton si Mercedes sa fie una dintre surprizele placute ale sezonului. Vedem daca asa va fi sau nu :)
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru