Presă: McLaren solicită demisia directorului de motorsport de la Honda

de Daniel Popescu
Duminica, 06.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a solicitat partenerilor de la Honda să-l demită pe Yasuhisa Arai, directorul de motorsport al producătorului japonez, potrivit presei britanice.

Rezultatele modeste înregistrate pe parcursul primelor 11 curse încep să genereze primele tensiuni reale între McLaren şi furnizorul de motoare Honda.

Mai multe publicaţii britanice, printre care se numără şi The Times şi Daily Telegraph, susţin că McLaren i-a trimis o scrisoare lui Takahiro Hachigo, preşedintele Honda, în care solicită înlocuirea lui Yasuhisa Arai din funcţia de director al departamentului de motorsport.

De altfel, Arai a fost pus sâmbătă într-o situaţie delicată în paddock-ul circuitului de la Monza, acolo unde reporterii l-au întrebat dacă intenţionează să-şi dea demisia. "Nu răspund", a fost replica japonezului. Ulterior, jurnaliştii l-au întrebat dacă le va cere iertare lui Fernando Alonso şi Jenson Button că şi-au pierdut un an din carieră, iar răspunsul lui Arai a fost la fel de monosilabic: "De ce? De ce?".

Urmareste Automarket
Honda a introdus un update pentru motor cu ocazia Marelui Premiu al Belgiei, în cadrul căruia a folosit trei jetoane, iar la vremea respectivă Arai a afirmat că noul motor este cu 25 de cai putere mai performant decât cel al rivalilor de la Renault.
Eric Boullier, directorul de curse al McLaren, a preferat să nu confirme această informaţie. "Ca echipă, trebuie să fiu de acord cu declaraţia lui Arai", a precizat el.

Arai s-a mai aflat într-o situaţie delicată la jumătatea lunii august, când a afirmat că Honda va avea în Belgia un motor la fel de puternic ca Ferrari. Ulterior, japonezul a negat că ar fi făcut această declaraţie.

Via GMM

Comentarii (6)

  • alonso, inapoi la ferrari in locul lui raikkonen... mclaran sa se duca pe tobogan ..
    9 19
  • ion = nume de sluga ....
    atat gandesti ??
    12 12
  • Ce sa caute Alonso inapoi la Ferrari? Dupa ce si-a batut joc de ei anul asta, de oftica? Sa se retraga sau poate Honda face ceva bun anul viitor. Daca nu, in 2-3 ani Honda se retrage din nou din F1 si Mclaren va cere motoare de la Ferrari sau de la Merc, sa vezi atunci ura pe Mircea...
    4 4
  • parca alonso era mega pilot si el nu avea nevoie de masina. ce s-a intamplat ? plange baiatu ?
    3 3
  • McLada trebuie sa scape de *galactic ... pilotrul dezvolta mai mult de jumatate din masina ... daca stie !!! daca nu stie , se alege praful ca acolo pe unde a trecut *galacticul* !!!!!
    4 4
  • @niros
    asta e un nick ptr a induce in eroare tarusii ca tine..aia care nu inteleg ironia fina...
    2 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru