Presă: Pana lui Vettel, provocată de sistemul de evacuare

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 16.11.2011
Pana suferită de Sebastian Vettel în Abu Dhabi ar fi putut fi provocată de procedura utilizată la start de Red Bull pentru sistemul de evacuare, potrivit publicaţiei Autosprint.

Cauzele reale ale penei suferite de Sebastian Vettel în Marele Premiu din Abu Dhabi rămân în continuare necunoscute, după ce Pirelli a anunţat miercuri că exclude ipoteza unei defecţiuni structurale a cauciucului.

În schimb, publicaţia italiană Autpsprint susţine că una dintre posibilele explicaţii are legătură cu modul în care Red Bull activează sistemul de evacuare înainte de startul curselor.

Potrivit sursei citate, rutina utilizată la start presupune că gazele de eşapament sunt evacuate cu putere în direcţia pneurilor spate, iar o problemă în utilizarea acestei proceduri ar fi putut conduce la deteriorarea pneului dreapta-spate. În plus, imaginile video luate de pe monopostului lui Jenson Button sugerează că din pneul dreapta-spate al lui Vettel a ieşit fum la start. Ambele ipoteze au fost însă negate de Christian Horner, şeful echipei Red Bull.

"O parte a plăcilor exterioare ale caroseriei s-a încălzit şi a ars, iar asta a creat aparenţa că fumul provine de la pneu imediat după start.

Procedura de start a lui Vettel a fost identică cu cea a lui Mark Webber şi aşa a fost tot sezonul. De asemenea, am utilizat aceeaşi configuraţie ca înainte, aşa că nu există niciun motiov pentru care ar fi trebuit să suferim o problemă dintr-o dată", a precizat el.

În acest context, Horner crede că ipoteza corectă este cea lansată de Pirelli: o bucată de material provenită de la un alt monopost a tăiat pneul lui Vettel.

"Am muncit din greu cu Pirelli pentru a avea un răspuns, dar este aproape imposibil să avem un răspuns ferm. Datele nu sugerează că s-a întâmplat ceva nepotrivit cu pneul înainte de start, dar când a trecut peste bordura din primul viraj a existat o dezumflare instantanee. Credem că cea mai probabilă cauză a fost un obiect străin care a penetrat pneul, dar s-ar putea să nu aflăm niciodată adevărul", a mai precizat el.

Via | GMM | Autosport

Comentarii (1)

  • Hai ca inca...
    ...vreo 5-6 luni de acum incolo o sa ne stresati cu pana lu vettel!!OK,a facut omul o pana si?!ce e cu asta??sunt o gramada de piloti si in F1 si in alte sporturi care fac pene...acum n-o sa stam sa scriem si sa comentam despre pene luni si ani de zile!Deveniti ridicoli,oameni buni!
    14 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru