Prezentarea noilor echipe din Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.06.2009
Automarket va ofera o prezentare completa a celor trei noi echipe care vor concura in sezonul 2010 al Formulei 1: Campos Grand Prix, Manor F1 Team si Team US F1.

FIA a publicat vineri lista celor 13 echipe acceptate sa concureze in sezonul 2010 al Formulei 1. Printre acestea se numara si trei noi echipe care vor debuta anul viitor in Marele Circ. Acestea sunt Campos Grand Prix, Manor F1 Team si Team US F1.

CAMPOS GRAND PRIX

Numele companiei fondatoare: Campos Meta

Tara de origine: Spania

Seful echipei: Adrian Campos

Fondata in 1998 de fostul pilot de Formula 1 Adrian Campos, Campos Racing a concurat in diverse competitii de monoposturi din cadrul sporturilor cu motor, cele mai cunoscute fiind GP2 si F3. Printre performantele realizate de echipa se numara 6 titluri la piloti si 5 la constructori, in prezent fiind campioana competitiei GP2 Series.

Pentru a participa in Formula 1, Campos Racing si-a unit fortele cu agentia spaniola de sport Meta Image, principalele domenii de activate al acestei a fiind legate de organizarea evenimentelor si programe de marketing.Campos Grand Prix are sediul central la Madrid (Spania), in timp ce departamentul tehnic este localizat la Valencia, la numai 25 km de circuitul de Ricardo Tormo.

Campos Grand Prix va concura in sezonul 2010 al Formulei 1 cu motoare Cosworth, in timp ce restul componentelor tehnice vor fi dezvoltate in parteneriat cu Dallara Automobili si Xtrac.

MANOR F1 TEAM

Numele companiei: Manor Grand Prix Racing

Tara de origine: Marea Britanie

Seful echipei: John Alfred Booth

Echipa Manor a fost fondata in 1990 de John Booth, castigand nu mai putin de 19 titluri in competitii precum Formula Renault si Formula 3 Euroseries.

Manor are doua sedii in Marea Britanie, localizate in orasele Sheffield si Bicester.

Monoposturile echipei sunt dezvoltate integral de compania de inginerie Wirth Research Limited (WRL), condusa de Nick Wirth, cel care detine si functie de director tehnic al echipei Manor F1 Team. La fel ca si Campos Grand Prix, Manor F1 Team va concura in sezonul urmator cu motoare Cosworth.

TEAM US F1

Numele companiei: Team US F1

Tara de origine: Statele Unite ale Americii

Seful echipei Ken Anderson

Team US F1 a fost fondata special pentru a concura in Formula 1 incepand din sezonul urmator. Seful echipei este Ken Anderson, care este implicat in lumea sporturilor cu motor de peste 30 de ani. Punctele de referinta au fost obtinute la echipele de Formula 1 Ligier si Onyx, pentru care a indeplinit functia de director tehnic.

Partenerul sau in cadrul echipei este Peter Windsor, cel care este si directorul echipei Team US F1. Acesta a colaborat cu Williams si Ferrari, la actuala campioana a constructorilor fiind manager de sasiuri.

La fel ca si Campos si Manor, US F1 va concura in sezonul 2010 cu motoare furnizate de Cosworth.

Via | FIA

Comentarii (1)

  • ...
    oricum varza echipele...dar dak ar fii un pariu as paria pe campos...nush dc...imi reda putina incredere...see next year
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru