Prodrive: "Noul Mini WRC este senzaţional"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 14.01.2011
David Richards susţine că noul Mini WRC produs pentru Campionatul Mondial de Raliul este "senzaţional" şi exclude revenirea în Formula 1 înainte de 2013.

Prodrive a revenit în Campionatul Mondial de Raliuri pentru a gestiona programul constructorului MINI în competiţie, iar şeful David Richards priveşte cu optimism sezonul care va începe peste mai puţin de o lună.

Britanicul este entuziasmat de modul în care arată Mini WRC, maşină pe care o va utiliza echipa în acest an, şi susţine că secretul succesului este optarea pentru un mod de dezvoltare nonconformist.

"Când duci o maşină de stradă în raliuri te uiţi la regulament şi adaptezi maşina. Inevitabili treci prin compromisuri, dar eu am spus să facem lucrurile diferit. Hai să desenăm o maşină care să fie de ultima oră după regulament şi apoi, de fiecare dată când faci un compromis, ştii nivelul de compromis şi găseşti metode să îl rotunjeşti. De fapt, s-a dovedit a fi o metodă grozavă de a produce o maşină. Maşina, sasiul, totul este senzaţional", a declarat el.

Înainte de a reveni în WRC, Richards a intenţionat să revină în Formula 1 în sezonul 2010, însă nu a reuşit să convingă FIA că proiectul său este fezabil.

Britanicul nu a exclus o potenţială revenire în Marele Circ, însă a admis că acest lucru se va petrece cel mai devreme în 2013, atunci când va intra în vigoare noul regulament al motoarelor.

"Astăzi, prioritatea mea este să concurez cu Mini în Campionatul Mondial de Raliuri şi să avem o perioadă competitivă cu Aston Martin în Le Mans. Următorul punct în care ne vom uita la Formula 1 este 2013 cu schimbarea majoră de regulament şi, dacă ar fi să considerăm o intrare în competiţie, atunci ar fi timpul potrivit", a mai precizat el.

Via | Autosport | Autosport

Comentarii (1)

  • bogdan_lupu24
    misto arata masina pt raliu mai ales cu o echipa precum Prodrive
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru