Programul demonstratiei lui Coulthard de la Mamaia

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 16.04.2009
David Coulthard va pilota la Mamaia pe 2 mai timp de o ora un monopost Red Bull RB4 pe o pista improvizata de 1200 de metri, in cadrul evenimentului Red Bull F1 Mix.

La doua saptamani dupa ce v-am informat despre sosirea lui David Coulthard in Romania pentru o demonstratie de Formula 1 la Mamaia, revenim cu amanunte inedite despre programul evenimentului organizat de Red Bull.

Demonstratia va avea loc sambata, 2 mai 2009, incepand cu ora 14:00 si se va desfasura pe o pista de 1200 de metri improvizata special pe Bulevardul Mamaia. Startul se va da vis-a-vis de Hotel Rex, iar linia de sosire se va afla in dreptul Clubului Bamboo.

Botezat Red Bull F1 Mix, evenimentul va avea o durata de o ora, interval de timp in care organizatorii promit un show de zile mari al carui punct de atractie va fi reprezentat de drifturile efectuate de fostul pilot al echipelor McLaren Mercedes si Red Bull Racing. Intrarea spectatorilor la acest eveniment va fi libera, iar acestia vor avea ocazia sa se plaseze la numai 2 metri de pista pe care va pilota Coulthard.

In cadrul evenimentului Red Bull F1 Mix, Coulthard va pilota un monopost Red Bull Racing RB4, cu care echipa austriaca a participat in sezonul 2008 al Formulei 1.

CINE ESTE DAVID COULTHARD

Nascut pe 27 martie 1971 in Scotia, David Coulthard este unul dintre cei mai experiementati piloti care au activat in Formula 1.

Scotianul a debutat in Marele Circ la Marele Premiu al Spaniei din 1994, inlocuindu-l pe Ayrton Senna la Williams dupa ce brazilianul a decedat in cursa de la Imola din acelasi an. Pe parcursul celor 15 ani petrecuti la cel mai inalt nivel al sporturilor cu motor, Coulthard a obtinut 13 victorii si 62 de podiumuri in cele 246 de curse in care a luat startul.

Dupa 9 sezoane petrecute la McLaren, Coulthard a ajuns in 2005 la Red Bull Racing, acolo unde in 2008 avea sa isi incheie oficial cariera de pilot de Formula 1. In prezent, Coulthard este consilierul echipei Red Bull Racing si, neoficial, pilotul de rezerva al team-ului.

Via | Red Bull Romania

Comentarii (1)

  • Fost...Vazut.......Impresionant.
    Doar ce m-am intors de la eveniment.
    Cu poze, filmulete si autograf de la Coulthard.
    Motorul masinii se aude demential, mai ales la 2 metri de el si turat la 17mii de rotatii pe minut.
    Un motor de 90Kg si 900CV.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru