Propunere: un set de pneuri suplimentar pentru antrenamente

de Daniel Popescu
Vineri, 22.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O echipă de top le-a propus celor de la Pirelli să ofere un set de pneuri suplimentar pentru prima sesiune de antrenamente, întrucât piloţii evită să iasă pe circuit.

Marele Premiu al Malaysiei evidenţiază încă o dată o problemă care se perpetuează în Formula 1 de mai mult timp: piloţii ies pe circuit abia la 30-45 de minute după începerea primei sesiuni de antrenamente libere, în ciuda faptului că au la dispoziţie doar 4 ore de pregătire înaintea calificărilor.

Echipele adoptă astfel de strategii pentru că circuitul nu are aderenţă la început şi pentru a evita degradarea rapidă a pneurilor, însă acest lucru nu este benefic pentru transmisiunile în direct, întrucât îndepărtează telespectatorii.

Una dintre echipele de top are însă o propunere: Pirelli să furnizeze un set suplimentar de pneuri care să poate fi utilizat doar în prima sesiune de antrenamente.

Urmareste Automarket
"Un membru important al unei echipe de top i-a trimis un mail lui Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, spunând din nou că niciun monopost nu a fost pe circuit pentru o bună perioadă de timp în prima sesiune de antrenamente, ceea ce nu este bine pentru fani şi audienţe.
Are sens să faci lobby la FIA pentru ca Pirelli să ofere un set adiţional de pneuri pe care să-l folosească piloţii de rezervă în prima sesiune de antrenamente? Nu ar trebui să fie obligatoriu, fiecare echipă poate alege dacă participă sau nu. Dar asta oferă echipelor oportunitatea de a evalua pilotul de rezervă"
, precizează publicaţia SkySports.

În prezent, Pirelli furnizează 11 seturi de pneuri pentru fiecare pilot pe parcursul unui Mare Premiu.

Via SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru