Qatar nu renunţă la planurile de a găzdui o cursă de F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 25.08.2010
Statul Qatar şi-a reafirmat dorinţa de a găzdui o cursă de Formula 1 în viitorul apropiat şi urmează să modifice circuitul de la Losail în acest sens.

Calendarul Formulei 1 se află în plină expansiune în ultimii ani, iar numeroase alte ţări sunt pe lista de aşteptare a lui Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1.

Una dintre acestea este şi Qatar, care a confirmat planurile pentru găzduirea unui Mare Premiu de Formula 1 pe circuitul Losail, care organizează o cursă nocturnă de MotoGP.

"Găzduirea unei curse de Formula 1 face cu siguranţă parte din planul strategic al Qatarului. Avem un circuit grozav şi lucrăm la upgradarea acestuia la specificaţiile oficiale din Formula 1. Am acoperit deja cerinţele standard şi am parcurs deja trei sferturi din proiect. Mai avem de făcut doar câteva modificări minore", a declarat Nasser bin Khalifa Al Attiyah, preşedintele Federaţiei Sporturilor cu Motor din Qatar, pentru publicaţia locală Gulf Weekly.

Pe lângă Qatar, alte ţări care aşteaptă debutul sau revenirea în Formula 1 sunt Coreea de Sud (2010), India (2011), Statele Unite ale Americii (2012) sau Rusia (2013).

Via | Gulf Weekly

Taguri: Qatar, calendar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru