Formula 1: Max Verstappen, aproape de un moment istoric. Poate câștiga titlul în cursa de sprint din Qatar

de Tiberiu Safta
Vineri, 06.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen, liderul clasamentului piloților de Formula 1 în 2023, este foarte aproape de un moment istoric. El poate să devină primul pilot din istorie care câștigă titlul mondial într-o cursă de sprint. Marele Premiu din Qatar are loc în acest weekend.

Au mai rămas doar 6 curse din sezonul 2023 de Formula 1. Într-un sezon dominat categoric de Red Bull și de Max Verstappen în special, pilotul olandez are deja o mână pe cel de-al treilea său titlu de campion mondial. În acest weekend are loc Marele Premiu din Qatar, etapa care îl poate confirma pe Verstappen drept învingătorul sezonului.

Față de cursele recente, etapa din Qatar este una din cele 6 din acest sezon care vor avea curse de sprint. Datorită situației avantajoase pentru Verstappen în clasamentul piloților, acesta este foarte aproape de un moment istoric în Formula 1. Mai exact, Verstappen are toate șansele să devină campion mondial într-o cursă de sprint, care are loc cu o zi înainte de Grand Prix-ul propriu-zis.

Pentru ca Verstappen să fie confirmat campion mondial în 2023, el trebuie să adune cu 3 puncte mai mult decât coechipierul său, Sergio Perez. Cu alte cuvinte, dacă avantajul lui Verstappen față de Perez este mai mare sau egal cu 146 de puncte, atunci Verstappen este campion mondial.

Chiar dacă Perez ar fi să câștige cursa de sprint, Verstappen va putea să termine pe locul 6 pentru a câștiga titlul.

Singura cale prin care titlul lui Verstappen poate fi întârziat este dacă Perez termină cursa de sprint cel puțin pe locul 3, iar olandezul nu reușește să adune puncte, ceea ce este puțin probabil.

Fiind o etapă de sprint, calificările pentru cursa de duminică vor avea loc astăzi, de la ora 20:00, ora României. Sâmbătă vom avea Sprint Shootout, care va decide grila pentru cursa de sprint. Shootout-ul va începe de la ora 16:00, în timp ce cursa de sprint va începe la ora 20:30. Cursa mare de duminică va începe la ora 20:00, ora noastră.

via Formula 1

Comentarii (6)

  • Cu un safety car si Perez la datorie, cine stie ? :))
    7 7
  • Sa câștigi campionatul cu șase curse înainte de finalul campionatului, a câștigat 13 etape… spune tot. Nu are concurent, este cel mai tare… bravo lui si echipei Red Bull.
    5 19
  • Polpozișă
    Hamilton începe să vadă ce înseamnă un coleg necolonel. :))))
    6 19
  • Marius
    @Polpozisa,ai vrut sa zici nelocotenent. :))))
    0 2
  • Like somone gives a f**k.... :)

    Dar daca tot veni vorba, ala negru care se simtea discriminat si ingenunchea p'acolo, nu mai castiga? Tot nenorocitii de albi castiga, aia care si construiesc masini? Negri de ce nu mai castiga? :)))
    6 21
  • Polpozișă
    Am vrut să spun sclav... slugă.
    Hamilton se poziționează nespecific lângă Russel, exact ca să-i blocheze ieșirea în stânga lui Verstappen, visând să accelereze isteț în viraj.
    Pe Bottas l-ar fi intimidat.
    3 18

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru