Qatar vrea să găzduiască curse de Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.04.2012
Qatar este interesată să înlocuiască Bahrain în calendarul Formulei 1 printr-o cursă care ar putea avea loc pe circuitul de la Losail în schimnbul unei taxe de până la 70 de milioane de euro anual.

Un nou stat din Orientul Mijlociu îşi manifestă din ce în ce mai puternic aspiraţiile de a pătrunde în calendarul Formulei 1 în viitorul apropiat.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia franceză Sportune, Qatar ar putea fi nevoită să achite o taxă de 50-70 de milioane de euro anual, iar cursa ar putea avea loc pe circuitul de la Losail, care găzduieşte deja cursa de MotoGP.

"Am făcut multe schimbări la acest circuit, cum ar fi drumurile de acces la circuit şi alte lucruri. Dar putem aduce şi modificări majore, precum construcţia unei noi clădiri. Depinde de ce vrea guvernul, dacă vrea acest circuit sau dacă vrea să construiască altul", a declarat Nasser Khalifa Al Attiyah, preşedintele Federaţiei de Automobilism din Qatar.

Un avantaj major al circuitului de la Losail este că acesta dispune deja de instalaţie de nocturnă, cunoscut fiind apetitul lui Ecclestone pentru cursele desfăşurate pwe timp de noapte, pentru ca telespectatorii europeni să vizioneze cursele la ore cât mai apropiate de cele de pe Bătrânul Continent.

Qatar ar putea deveni astfel înlocuitorul Marelui Premiu al statului Bahrain, în condiţiile în care cursa care ar trebui să aibă loc în 22 aprilie riscă să fie anulată pentru al doilea an consecutiv din cauza conflictelor de stradă.

Via | Sportune

Taguri: Losail, Qatar, calendar

Comentarii (1)

  • Bernie si foamea lui dupa bani... Anuleaza curse traditionale ca sa duca F1 pe niste circuite anoste si lipsite de spectacol. Si se pare ca unele nici nu sunt atat de sigure. Cand Doamne scapam de jigodie?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru