Qatar vrea să găzduiască curse de Formula 1 din 2016 sau 2017

de Daniel Popescu
Marti, 11.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Qatar îşi propune să pătrundă în calendarul Formulei 1 în sezonul 2016 sau 2017 prin intermediul unei curse pe circuitul de la Losail, care beneficiază şi de instalaţie de nocturnă.

Esential 2016 este sezonul in care Qatar ar putea debuta in calendarul Formulei 1
Orientul Mijlociu ar putea beneficia de o nouă cursă în calendarul Formulei 1, în cazul în care planurile statului Qatar se vor concretiza.

Micuţul stat care se învecinează cu Bahrain şi Abu Dhabi îşi doreşte să organizeze o cursă de Formula 1 începând din sezonul 2016 sau cel târziu 2017 pe circuitul de la Losail. Circuitul este unul renumit în lumea sporturilor cu motor şi este deja suficient de bine dezvoltat pentru a putea găzdui curse de Formula 1, întrucât face parte din calendarul MotoGP.

Construit în 2004, Losail găzduieşte din 2008 curse de motociclism în nocturnă, element care l-ar putea atrage şi mai mult pe Bernie Ecclestone să includă Qatar în calendarul Formulei 1. Acelaşi circuit a găzduit în 2009 şi o etapă în nocturnă din competiţia GP2 Asia.

Planurile organizatorilor prevăd ca mai întâi Formula 1 să sosească la Losail într-o sesiune de teste, în cadrul căreia echipele să observe beneficiile organizării unui Mare Premiu al statului Qatar. Totuşi, în contextul limitării puternice a sesiunilor de teste şi a preferinţei pentru circuite europene din raţiuni de costuri, este dificil de anticipat dacă piloţii de Formula 1 vor ajunge să efecteze teste la Losail.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru