Raikkonen a scapat de penalizare dupa incidentul de la start

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.07.2009
Kimi Raikkonen a evitat orice fel de penalizare pentru manevra de la startul cursei de la Hungaroring, in timp ce Red Bull a fost mustrata pentru eliberarea nepotrivita de la boxe a lui Mark Webber.

Marele Premiu al Ungariei a fost presarat cu numeroase incidente in timpul cursei, insa doua dintre ele s-au incheiat fara urmari in privinta clasamentului final.

Astfel, Kimi Raikkonen a fost absolvit de orice responsabilitate pentru incidentul de la startul cursei, cand l-a bruscat pentru o fractiune de secunda pe Lewis Hamilton, acesta din urma acrosandu-l ulterior pe Sebastian Vettel.

Comisarii de cursa de la Hungaroring au considerat ca a fost vorba despre un simplu incident de cursa, motiv pentru care nu au dictat nicio penalizare pentru pilotul Scuderiei Ferrari.

In schimb, comisarii au mustrat echipa Red Bull Racing, dupa ce mecanicii l-au eliberat pe Mark Webber de la boxe exact in momentul in care Kimi Raikkonen trecea prin dreptul lui. Cei doi au fost la un pas de coliziune, aceasta fiind evitata in ultimul moment. De altfel, duelul de pe linia din fata boxelor a fost decisiv pentru stabilirea ocupantului locului 2 in clasamentul cursei, care i-a revenit in cele din urma lui Raikkonen.

O decizie mult mai drastica a fost luata impotriva celor de la Renault, care au fost suspendati din Marele Premiu al Europei dupa ce pneul dreapta-fata al monopostului pilotat de Fernando Alonso a zburat pe pista.

Via | FIA

Comentarii (29)

  • Rusina maFIA Ferrari...
    Ca de obicei... FIA are dubla unitate de masura si continua cu nerusinare sa avantajeze Ferrari. Doamne dar ce poate fi mai clar.... pt acelasi lucru Webber cu 2 saptamani inainte, tot pentru pilotaj periculos la start si il atinge pe Barichello si este penalizat. Dar fiind vorba de Ferrari iarasi este musamalizata si rezolvata treaba. Cursa trecuta, la incidentul cu Sutil la fel, nimic, este aplicata aceasi tactica de FIA. Incidentele in care sunt implicati Ferrari sunt amanate pentru dupa cursa, si la cateva ore dupa final, dupa ce lucrurile se mai calmeaza si trec cateva ore, ochii milioanelor de telespectatori nemaifiind pe ei, ii fac scapati pe Ferarri. Este atat de evident.... si daca sa presupunem ca ar fi nevinovat Raikkonen, incidentul are loc exact la start, exact ca si a lui Webber in Germania, dar Webber primeste 25 de drive-through, iar in cazul Raikkonen desi are loc incidentul tot la start, se amana decizia pana dupa cursa. Cum poti sa faci asa ceva cand practic mai erau 69 si jumatete de tururi din cursa, sa amani verdictul, care impune o decizie foarte simpla si la obiect, mai ales ca fusese un precedent cu 2 saptamani inainte, si lasa pana dupa cursa sa judece in favoarea lui Ferrari. era prea evident ca nul puteau scoate nevinovat in timpul cursei pentru ca sarea in capul lui Bernie toata lumea, dar asa la cateva ore dupa cursa, poate constinua aceasta mascarada FIA-Ferrari. Pana cand totusi aceasta mizerie??? sa vina Jean Todt la sefia FIA si sa nu mai fie nevoie de nici o masca, de nici un paravan se va actiona pe fata. anul trecut lewis putea pierde titlul pentru deciziile exagerate impotirva lui de 3-4 ori si toate solutionate cu o forma de penalizare, pe cand ferarri doar o singur adata fiecare pilot, cand erau lucruri ce nu puteau fi acoperite de nimeni, atunci chiar ne spunea Clarlie Whitig ca laptele nu mai este alb ci este negru si noi toti nu vedem asta. Oricum Lewis si mclaren sunt cei mai buni, si odata masina pusa la punct vor spulbera totul, Red bull si Brawn nu au posibilitatea nici financiara nici logistica sa tina pasul cu Mclaren in dezvoltarea masinii inultimele 7 curse.
    0 0
  • Da.
    dupa saltul asta posibil ca mc laren sa se fi pus iar pe spionat
    0 0
  • Fortza Ferrari
    analizeaza situatiile si dupa aia vorbeste. in ce situatie a fost webber si in ce situatie a fost raikkonen.
    0 0
  • ctlnmihai
    @robert25
    A spionat din nou pe cei de la Ferrari..k merg foarte bine in curse..Probabil proaspatul demisionar de la Ferrari ,John Iley ,cetatean britanic inca un motiv in plus ptr k gestul acestuia sa fie justificat-a transmis din nou date omologului sau Paddy Lowe de la Mclaren sau probabil daniel craig s-a strecurat in centrul de la Maranello si a furat toata documenrtatia monopostului F 60 ,pregatindu-se astfel
    ptr. noul film cu james bond..
    0 0
  • NeoGalaxy
    @McLaren_Mircea_1984
    Fraza asta iti spune ceva:

    "Astfel, Kimi Raikkonen a fost absolvit de orice responsabilitate pentru incidentul de la startul cursei, cand l-a bruscat pentru o fractiune de secunda pe Lewis Hamilton, acesta din urma acrosandu-l ulterior pe Sebastian Vettel"

    Deci il penalizau si pe Kimi si pe Lewis pentru ca amandoi au dormit si erau atenti la altceva. Ti se parea mai fair play dupa aia?

    Sau stai... anul trecut Lewis a fost salvat de comisari in vreo 3 randuri. Asa ca stai calm, sa le multumesti pentru titlu comisarilor si mai putin lui Lewis.

    Mizerie este mai mult faptul ca pilotii McLaren mint comisarii, ca mint pilotii si mai ales mizerie este in general atitudinea lor.

    Dar las asa fani, asa echipa.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @McLaren_Mircea_1984
    Eu zic sa le dea titlul deja celor de la McLaren si restul sa se duca sa faca masini de vata de zahar. Atunci sa vezi ce mizerie o sa fie, deh, caracterul lui Lewis spune totul. O victorie nu inseamna nimic, nu de alta dar si altii pot castiga.
    0 0
  • Neogalaxy
    Ieri nu ti-am "auzit" papagalul si crede-ma, am avut o zi perfecta vazand ca nu postezi nici un comentariu. Astazi era de asteptat sa revii cu aberatii. Anul trecut Hamilton si pt cea mai neinsemnata greseala a primit penalizare in timpi, in schimb ce alti piloti pt greseli asemanatoare primeau penalizari in bani. Stiu ca esti FRUSTRAT pt faptul ca Lewis ,cel cu rezervorul gol la start dupa parerea unor destepti, a fost capabil sa castige cursa din Ungaria. Cred ca tot timpul cursei cat a condus Hamilton, te-ai rugat sa i se intample ceva rau.(trag concluzia asta dupa remarca care ai facut-o la sfarsitul comentariului tau) (daca nu ti-ai dat seama care e concluzia, ti-o soptesc eu," ura "). In legatura cu Raikkonen tin sa te anunt ca si eu sunt de parere ca trebuia penalizat. El dormea in cockpit si nu Hamilton care se afla intre Kimi si Vettel. Normal ca dupa ce a fost lovit britanicul din inertie a atins si masina germanului, insa mai uiti un lucru, ca dupa cativa metri Kimi l-a mai lovit si pe Vettel. Si mai uiti un lucru. Comisarii de cursa l-au supus unei investigatii pe finlandez insa nu l-au penalizat. Atunci de ce l-au mai investigat daca era "curat"? Nu incerca sa te amagesti ca Ferrari e cea mai curata echipa , ca nu tine. Incearca mai bine sa fii realist. Stiu ca pt Ferrari acest week-end a fost unul de cosmar (in afara de locul 2 al lui Kimi), dar aia nu te indreptateste sa-i faci pe fanii echipei McLaren mizerabili. Iar ca sa inchei in stilul tau; din respect pt Massa incerca sa te abtii de la comentarii rautacioase cel putin vreo 3 zile. Daca tu crezi ca brazilianul merita macar atat din partea ta, sunt sigur ca o vei face. Timpul ne-o va dovedi. Multa sanatate lui Massa.
    0 0
  • ctlnmihai
    @Neogalaxy
    e posibil sa castige si ferrari vreo cursa,dar important e ca in duelul mclaren -ferrari ,mclaren a punctat prima:D
    0 0
  • Kimi
    Nu cred ca Raikkonen trebuia penalizat.Cat despre "scenarita" unora dintre noi:),ma abtin.Fiecare e liber sa-si elaboreze propria "viziune" despre ceea ce se intampla in F1.Ca e McLaren,Ferrari,de-alungul vremii au fost decizii controversate si de-o parte si de alta.Comisari aia sunt oameni.Dar,sa nu uitam,f1 nu a inseamnat si nu inseamna doar McLaren si Ferrari:)
    0 0
  • ctlnmihai
    in clasament vad Ferrari pe un loc 3:),cu 40 de puncte:)
    0 0
  • diesel08
    fa o poza acelui clasament sa ai o amintire frumoasa de la acest sezon, pt ca dupa ultima cursa Ferrari va fi mult mai jos, sub McLaren :) :) :)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @markedd
    Imi pare rau sa te dezamagesc dar rar am mai auzit atatea prostii intr-un singur post. Oricum sincere felicitari pentru ca nici eu nu reuseam atatea ineptii in 20 de randuri. Nu sunt genul care sa urasca pe cineva dar vad ca tu esti plin de ura. In acelasi timp, daca baietii astia care isi fac treaba si se numesc comisari au decis sa-l lase in pace, cu ce pot eu sa schimb aceasta atitudine. Si nu ma lua cu anul trecut, Lewis a avut cel putin 3 chestii pentru care trebuie descalificat dar a fost lasa in pace. Plus ca anul acesta in Australia, conform regulamenului trebuia descalificat din campionat si asta nu numai pentru a mintit niste comisari, dar a mintit publicul si mai ales a mintit un alt pilot. Conform regulamentului trebuia descalificat dar numai norocul si sacrificiul acelui director l-au scos cu basmaua curata.

    Iar Kimi l-a lovit pe impins pe Lewis, nu a fost decat un contact, nu era ca si cum a intrat in el periculos. Plus ca el si Lewis trebuiau pedepsiti amandoi cea ce pentru amandoi era un dezastru. Din orice pct de vedere.

    Asa ca bucura-te ca cursa a decurs cum a decurs. Daca nu era accidentul lui Felipe, cursa putea decurce in orice alt fel, inclusiv o pisibila victorie a lui Fernando, sau a lui Lewis sau a lui Felipe si evident sau al lui Kimi. Dar evenimentele sunt cele care s-au intamplat si asta conteaza. Lewis a castigat si numai pentru ca McLaren era in bezna si Ferrari la fel, a facut ca acesti comisari sa lase in pace evenimentele cum trebuie. Pentru ca sa aduca un pic de spectacol oilor care cred ca isi controleaza viata si destinul (fara sa stii ca se amagesc fantastic de mult).

    Fanii McLaren sunt mizerabili, stiu ca orice post care jigneste pilotii McLaren este invizibil pentru tine, asa ca poate ar trebui sa te duci sa le citesti pe cele are "prietenilor tai": DRAKo si Hakkinen. O sa vezi ca desi Felipe este in spital, au postat niste comentarii lipsite de orice respect pentru Felipe. Dar nu pe astea nu le vezi. Imi pare rau sa-ti spun dar esti pur si simplu ignorant. Si este un compliment.

    @ctlnmihai; In duelul McLaren - Ferrari, Ferrari sunt aia care desi au avut doar o singura masina in cursa au reusit sa faca mai mult decat McLaren cu 2 masini. Asa ca stai calm. La Ferrari sunt 2 piloti la McLaren unul singur.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @markedd
    Eu zic sa pastrezi o poza cu punctajul de acum, s-ar putea ca acele puncte pe care le are McLaren acum sa fie doar o amintire stearsa la finalul sezonului. Probabil nu te-ai gandit ca Ferrari pentru a se revansa fata de Felipe vor dezvolta F60-ul nu? Nu te-ai gandit ca Kimi este motivat sa arate ce poate singur acuma, dar totusi sa arate ca Ferrari are cei mai buni piloti din lume chiar daca unul este in spital? Nu te-ai gandit ca poate Kimi era cel mai socat de acest accident chiar daca unii nu stiu cat de bine se intelege cu Felipe?
    0 0
  • ctlnmihai
    @diesel08
    Nu conteaza..ferrari practic a refacut monopostul F 60 de 2 ori pana acum dar prima victorie e a celor de la Mclaren..Chiar ai crezut k Alonso o sa castige in Ungaria chiar daca pleca din pole position ? :D
    0 0
  • @fani "infierbantati"
    Oare cand o sa va dati seama ca asa sunt cursele. Dupa opinia mea in F1 sunt mult prea multe reguli. Intadevar Kimi la impins pe Levis dar nu poti compara acest incident cu cel al lui Weber si Barichello. Weber a facut cu Barichello cam ce a facut Schumacer cu Villeneuve, sa zica merci ca nu l-au descalificat.
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Incepi din nou cu aberatiile k titlul de anul trecut a fost luat cu ajutorul comisarilor de cursa?? Daca vizionez incidentul de la pit al lui alonso si cel a lu Massa de anul trecut cand a plecat cu furtunul dupa el precum cel allui kimi cand alerga cu piesa desprinsa de pe monopost,ferrari in franta parca ferrari ar fi trebuit sa fie suspendata 2 curse anul trecut ..
    0 0
  • markedd
    ai gresit tinta:0nu sunt chiar un fan Ferrari:)Dar n-are a face.Nu pot decat sa ma bucur sa va ca postezi,ai cam lipsit din peisaj:)),stimabile.
    0 0
  • ctlnmihai-Fernando
    :))m-ai "citit"putin,sincer,speram sa castige:),imi place aritmetica si banuiam ca n-o sa-si poata pastra pozitia:).Sa nu-mi spui ca tu stiai c-o sa-i sara roata:)
    0 0
  • Neogalaxy
    Exact asa cum era de asteptat ai dat o replica demna de unul care a umblat prin alte tari si a vazut alte culturi (dupa spusele tale), adica jalnica. Degeaba va incerca oricine sa iti deschida ochii, tot orb vei ramane. Niciodata nu am fost mandru de prostiile care le-au facut cei de la McLaren, insa nu am incercat sa-i apar in asemenea momente cum o faci tu cand gresesc cei de la Ferrari. Pe Hamilton l-ai facut in fel si chip de cate ori ai avut ocazia. De ce ai facut-o nu stiu, doar banuiesc. URA ce zace in tine? Frustrarea care creste in tine de la o cursa la alta cand vezi ca McLaren este in revenire? In legatura cu fanii, fiecare echipa are mizerabilii ei care nu stiu numai sa improaste cu injurii la adresa pilotilor rivali. Regretabil deoarece niciodata nu se stie cand poate sa ajunga un rival la echipa favorita. La cat esti de pornit impotriva celor de la McLaren sunt sigur ca si pe Kimi l-ai "jignit" cand era acolo si castiga curse, iar acuma ai fi in stare sa-i saruti si picioarele. Ti-o mai spun inca o data ; fii realist tinere ca altfel ura te va ucide.
    0 0
  • markedd
    apropo de poze..de 10 curse tot "fac poze":)
    0 0
  • ctlnmihai
    @diesel
    nu....pana acum ,tu ce-ai prezis s-a cam adeverit ..eu de obicei evit predictiile.sunt mai precaut de felul meu
    0 0
  • Neogalaxy cum poti spune
    ca lewis a fost avantajat de comisari anul trecut??? Pai Lewis a primit 4 [enalizari iar Kimi si Felipe doar una, si aceea doar care era flagranta. Sau sa spui ca si Lewis trebuia penalizat acum??? Pai Kimi il obliga pe Lewis sa vireze tare stanga si sal incomodeze pe Vettel, pentru ca alfel Lewis ar fi fost acrosat in mod brutal de Kimi. Kimi a venit direct sa atinga adversarul, nici macar la intimidare nu a fost manvra, ci clara sa loveasca. Asemenea conduita trebuia penalizata. Eu sincer singura diferenta intre incidentul din Germania cu Webber si Barichello si cel de acum, a fost faptul ca Lewis a putut sa evite, fortanul pe Vettel, dar Rubens nu are calitatie respective. F*** Ferrari, f*** all the rest...only Mclaen is the best...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Mclaren_Mircea_1984
    Super tare faza cu f-urile de la final. Bravo ca atitudine, eu ti-as recomanda sa ramai la mancat seminte si scuipat coji pentru ca altceva sigur nu stii. Si cand te gandesti ca "mizerabili" era un compliment :))))
    0 0
  • ctlnmihai
    un interlocutor agreabil:).Avem ceva-n comun.Ne place F1.
    0 0
  • diesel08
    esti cumva fotograf de profesie? :)
    0 0
  • ctlnmihai
    vrei o fotografie?Maine,astazi inchidem.
    0 0
  • copiii rai de mai sus
    Ce v-ati incins mai copii !. Mai rau ca la Hungaroring.Lasa ca data viitoare o sa cistige Vettel ca sa va mai potoliti putin.Ca doar nu s-o fi abonat Hami la locul 1 pe viata.Pina atunci NUMAI DE BINE si culcati-va ca miine incepe o noua zi de munca.Altfel v-i se incing placutele de frina si va doare capul.
    0 0
  • Curse
    Intrebarea mea este voi ati concurat vreo data pe un circuit sa vedeti cum este? toti vorbiti si tineti fiecare partea echipei favorite. va spun eu un pont ducetiva si voi de exemplu in bacau la pista de carturi mai multi baieti luati si voi carturile de 20 cp concurati daca va tine vedeti cum e si dupaia vorbiti care a fost devina ba kimi ba lewis. mai intai conduceti si voi pe o pista si vedeti cum e. ce suneti voi acolo sunt numai prostii si era normal sa nu il penalizeze pe kimi pt ca ce a facut kimi nu a fost un gest voit pur si simplu a venit tare din spate si fiecare pilot trebuie sa isi creeze un spatiu pt a castiga cat mai multe pozitii. ce a facut schumacher in '97 a fost un gest voit si ca drept urmare a fost descalificat.GANDITI si voi un pic
    0 0
  • Neogalaxy
    Acea prostie cu f*** nu a fost pusa la sensul propriu, in sensul de a jugni sau de a fi arogant macar la adresa lui Ferrari, si a fost o chestie de incurajare, o chestie ca urare sau incurajare care sa dea o nota de dinamism comentariului la sfarsit , asemeni unui "go, go Lewis", si a sublinia atasamentul fata de Mclaren. Repet nu a fost nici pe de alta parte injuratatura, ci o incurajare pentru Lewis si Mclaren.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru