Raikkonen va concura în Formula 1 și în sezonul 2021: finlandezul va rămâne coechipierul lui Giovinazzi la Alfa Romeo

de Daniel Popescu
Vineri, 30.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cariera lui Kimi Raikkonen va continua în Formula 1 pentru al 19-lea sezon în 2021, după ce finlandezul și-a prelungit contractul cu Alfa Romeo. Raikkonen va fi din nou coechipierul lui Antonio Giovinazzi.

Alfa Romeo a anunțat vineri că va aborda sezonul 2021 al Formulei 1 cu o linie neschimbată de piloți, după ce a ajuns la noi acorduri cu Kimi Raikkonen și Antonio Giovinazzi.

În urma acestei decizii, Raikkonen va începe în luna martie al 19-lea său sezon în Formula 1 alături de echipa la care a debutat în Marele Circ în 2001, pe vremea când aceasta purta numele Sauber.

"Alfa Romeo este a doua familie pentru mine. Multe dintre persoanele care erau la debutul meu din 2001 sunt în continuare aici, iar atmosfera unică din cadrul echipei mă motivează să continui în ceea ce va fi al 19-lea sezon în sport", a declarat el.

Alfa Romeo ocupă doar locul opt în clasamentul constructorilor cu numai 5 puncte, însă Raikkonen speră ca anul viitor echipa să progreseze spre plutonul de mijloc.

"Această echipă pune preț pe muncă în detrimentul vorbelor, iar asta se potrivește stilului meu. Aștept cu nerăbdare sezonul următor și sper să facem pași în fața spre plutonul de mijloc", a adăugat el.

Între timp, Ferrari a decis că Giovinazzi, care face parte din Academia de Piloți a Scuderiei, merită să rămână la Alfa Romeo pentru încă un sezon.

Până de curând, presa internațională a speculat că unul dintre locurile de la Alfa Romeo va fi ocupat de Mick Schumacher. Totuși, potrivit celor mai recente informații, Ferrari intenționează acum să-l propună pe Schumacher la Haas.

Echipa americană utilizează motoare și numeroase alte componente de la Ferrari, iar interesul Scuderiei este ca parteneriatul să continue.

Practic, Schumacher ar reprezenta unul dintre avantajele pe care Ferrari le propune celor de la Haas, în contextul în care americanii ar putea utiliza, de exemplu, motoare Renault.

Via Formula1

Comentarii (6)

  • E clar. La Haas vor fi Perez si Mick.
    5 7
  • Ma bucur pentru el. Sper ca va avea o masina mai buna decat actuala.
    12 0
  • Costel
    Startul lui Kimi din cursa trecuta va ramane in istorie.Parca ar fi fost intr-un joc video.
    12 0
  • hahaha
    O alta stire care va creea valuri (stim noi la cine) este ca cei doi piloti ai fiecarei echipe pot sa castige maxim 30 de milioane impreuna incepand cu 2023. De exemplu daca Ham castiga 25 Bottas poate sa castige 5:)d59a
    1 4
  • O decizie surprinzatoare dar buna in acelasi timp. Finlandezul e o legenda! Masina a fost foarte slaba sezonul acesta, dar Kimi si Antonio au pilotat bine spre foarte bine. Ar fi fost nedrept ca pe Giovinazzi sa-l sacrifice doar pentru ca s-a nimerit ca anul asta in GP2 trei juniori Ferrari sa fie in forma. Sezonul asta e prea trunchiat pentru a putea face o analiza serioasa. Fred Vasseur le-a transmis celor de la Ferrari ca il vor pastrat si pe Giovinazzi. Oricat erau de disperati italienii sa isi promoveze juniorii, erau datori fata de conationalul lor dupa ce l-au ignorat ca inlocuitor al lui Vettel.

    In alti ani se faceau sesiuni de teste serioase intre piloti pentru a vedea cine este mai rapid, vezi Button vs Junquiera in 2000 pentru al doilea loc la Williams. Azi sunt alesi pilotii doar pe baza rezultatelor din competitiile suport fara sa se fi urcat vreodata intr-o masina de F1.
    1 4
  • O căruță cu un moș = Alfa + Kimi !
    1 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru