Noi permutări pe piața transferurilor: Mick Schumacher, propus de Ferrari la Haas pentru sezonul 2021

de Daniel Popescu
Marti, 20.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mick Schumacher ar putea concura pentru Haas în sezonul 2021 ca parte a unui acord între Ferrari și echipa americană pentru continuarea parteneriatului tehnic.

Mick Schumacher, liderul clasamentului general în Formula 2 și membru în Academia de Piloți Ferrari, are mari șanse să debuteze anul viitor în Formula 1.

Până acum, principala ipoteză a fost că germanul va semna un contract cu Alfa Romeo, care a devenit practic a doua echipă a Scuderiei în Formula 1. De altfel, fiul lui Michael Schumacher ar fi trebuit să concureze în antrenamentele de vineri din cadrul etapei recente de la Nurburgring, însă acestea au fost anulate din cauza ploii.

Cu toate acestea, publicația Race Fans susține că Ferrari intenționează acum să-l propună pe Schumacher la Haas. Echipa americană utilizează motoare și numeroase alte componente de la Ferrari, iar interesul Scuderiei este ca parteneriatul să continue.

Practic, Schumacher ar reprezenta unul dintre avantajele pe care Ferrari le propune celor de la Haas, în contextul în care americanii ar putea utiliza, de exemplu, motoare Renault.

De asemenea, sursa citată susține că Haas este în negocieri pentru semnarea unui contract cu un pilot rus, și anume Nikita Mazepin sau Robert Shwartzman, ultimul membru de asemenea în Academia de Piloți Ferrari.

În acest fel, Haas ar urma să capete stabilitate tehnică cu Ferrari și stabilitate financiar datorită unui pilot rus, sprijinit direct de oligarhul Dmitry Mazepin.

Via RaceFans

Comentarii (6)

  • Adrian
    Foarte simpatica situatia. Daca exista un astfel de acord in politica, s-ar fi numit coruptie. Daca se intampla la privat, atunci e permis domnule, ca sunt intelegeri intre business-mani.
    Câtă șarlatanie pe lumea asta.
    9 8
  • Daca e asa de bun, de ce nu il iau ei?
    6 5
  • @niros56, ai aduce fără frică un proaspăt licențiat în medicină la spitalul de Urgență Floreasca? Te întreb și fac această comparație pentru a înțelege mai bine lucrurile.
    6 1
  • Jony Memonik
    Ati fi surprinsi sa aflati cati medici proaspat licentiati sunt prin spitale chiar la Urgente, mai ales pe vremurile astea...
    Aici insa problema e ca linia de piloti la Ferrari este deja conturata, dar ma mir ca nu il vor pe Mick la Alfa Romeo (alegerea logica si previzibila) si sa lase loc liber la Haas pentru un Checo, un Hulck, un deVries sau un Stoffel.
    Dar ce stim noi ce se invarte prin culise...
    4 0
  • @Jony Memonik, am încercat să-l ajut să înțeleagă că Mick, luat din F2, e ca un motor de mare putere (să recunoaștem), dar care e indicat să nu fie turat&forțat la maxim din prima.
    1 0
  • Jony Memonik
    Cred totusi ca va avea parcursul lui Leclerc, cu un singur an de ucenicie in F1 pana la volanul unui Ferrari all inclusive. Firesc ar fi sa inceapa la Alfa Romeo, exSauber si probabil va ajunge alaturi de cel care se va impune anul viitor la echipa mama, dintre cei doi juniori as paria pe monegasc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru