Mick Schumacher va pilota pentru Alpine în Campionatul Mondial de Anduranță în 2024

de Tiberiu Safta
Miercuri, 22.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mick Schumacher va pilota în Campionatul Mondial de Anduranță în sezonul 2024. Fostul pilot de Formula 1 va face parte din cadrul echipei Alpine.

Fostul pilot de Formula 1 Mick Schumacher va concura în Campionatul Mondial de Anduranță în sezonul 2024. Germanul va face parte din cadrul echipei Alpine, care va concura în categoria de top Le Mans Hypercar. Echipa franceză va lua startul și în cadrul celebrei curse de 24 de ore de la Le Mans.

Fiul lui Michael Schumacher va pilota prototipul Alpine A424 LMDh, iar din echipajul său mai fac parte austriacul Ferdinand Habsburg și francezul Paul-Loup Chatin. Alpine va avea și o a doua mașină pentru Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere și Charles Milesi.

„Un nou capitol începe pentru mine cu Alpine în categoria FIA WEC Hypercar”, a declarat Mick Schumacher. „Mașina este impresionantă și abia aștept să încep sezonul. Am crescut cu monoposturi, așa că, să pilotez o mașină cu un cockpit închis și cu roți acoperite este o ocazie mare de a-mi perfecționa abilitățile”, a mai adăugat acesta.

Astfel, Mick Schumacher calcă pe urmele tatălui său, care a concurat și el în curse de anduranță cu Sauber-Mercedes la începutul anilor ’90, înainte să devină pilot de Formula 1.

Alături de acest anunț, Mick Schumacher va rămâne implicat în Formula 1 și în sezonul următor ca pilot de rezervă al echipei Mercedes pentru al doilea an la rând.

via Alpine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru