Mick Schumacher nu simte presiunea numelui pe care îl poartă: "Mă simt onorat să fiu comparat cu tatăl meu, cel mai bun pilot din istorie"

de Daniel Popescu
Joi, 21.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mick Schumacher susține că este mândru să fie comparat cu tatăl său, pe care îl consideră cel mai bun pilot din istorie, în ciuda faptului că presiunea îi poate afecta negativ performanțele.

Mick Schumacher va concura în acest sezon pentru Prema în Formula 2 și a devenit membru în Academia de Piloți Ferrari.

Germanul în vârstă de numai 19 ani a câștigat titlul în Formula 3 Europa în sezonul precedent și, înaintea noului sezon de Formula 2 care va începe la sfârșitul săptămânii viitoare în Bahrain, afirmă că este mândru să fie comparat frecvent cu tatăl său.

"Să fiu comparat cu tatăl meu nu a fost niciodată o problemă pentru mine. Este foarte simplu. Pentru mine, să fiu comparat cu cel mai bun pilot din istoria Formulei 1 este obiectivul pe care vrei să-l atingi. Mă simt onorat să fiu comparat cu el pentru că pot învăța multe și îmi pot îmbunătăți performantele", a declarat el.

Presa internațională speculează deja că Mick Schumacher va fi invitat să testeze în Formula 1 în acest sezon ca urmare a includerii în Academia de Piloți Ferrari. Cel mai probabil, germanul va testa pentru Alfa Romeo, fosta echipă Sauber care a devenit practic echipa satelit a Scuderiei.

De altfel, Mick Schumacher a afirmat recent că speră ca noul parteneriat să-l aducă mai aproape de Formula 1.

"Sunt încântat că Ferrari a intrat într-un parteneriat cu mine și că viitorul meu în motorsport va fi roșu.

Este un pas înainte în direcția potrivită și pot doar să profit de expertiză pe care o voi găsi acolo. Fiți siguri că voi face totul pentru a extrage orice mă ajută să-mi îndeplinesc visul de a concura în Formula 1", a precizat el.

Via SkySports

Comentarii (17)

  • Costel
    ii mai mult decat evident ,mick-leclerc duetul ferrari in deceniul 8 al F1 !

    viitorul ii cat se poate de fain pentru ferrari fiindca valoare si competenta ii destula generata de acesti doi tineri piloti care is cu toate calitatile necesare sa devina amfitrionii competitiei etalon a motorsportului
    21 4
  • Ferrari umbla dupa nume si background dar daca l-ar fi luat pe Verstappen din timp ar fi avut de anul trecut cel mai bun pilot de pe grila, probabil si titlul si sigur si viitorul asigurat. Tatal lui Max nu a fost cine stie ce in F1 dar Max este, acum. Mick Schumacher nu se stie cum va fi.
    8 25
  • Ar fi minunat ca anul viitor linia de piloti a Ferarri sa fie alcatuita din Schumacher si Leclerc
    20 4
  • @. Orice ar face ăsta, ajuns bănuiesc idolul tău, n-o să poată să șteargă mizeriile făcute în anii anteriori pe spinarea altor piloți. Așa că nu încerca să mă convingi a-l privi ca pe un pilot curat, reușit, născut cu talent!
    11 12
  • Da, Max a fost mai agresiv dar viteza are. La interlagos pe ploaie nu a avut egal. Normal ca are talent altfel nu ar avea viteza, doh. Cu motorul Honda a fost calare pe Hamilton cursa trecuta. Unde era coechipierul lui in timpul ala? Puteti sa dat cu manute rosii cat vreti, daca Max ajunge la Ferrari o sa il pupati in fund indiferent daca va merita sau nu. Acum macar e in forma, daca ati fi onesti ati recunoaste.
    13 15
  • @. Nu spun că nu-i recunosc reușitele de acum. Doar că trecutul e de neuitat și că-l compar cu-n purtător de armă letală care pentru a ști s-o folosească n-a făcut câteva ore de TIR sportiv ci s-a comportat ca un terorist ochind și trăgând cu arma în cine îi era în față.
    9 3
  • schumi a fost batut de hill si mika si etc..s-a vazut valoarea lui la mercedes,,il batea si rosberg
    5 10
  • Da..il batea Rosberg la o varsta inaintata dupa ani de absenta si cu totul alta masina!
    6 3
  • Scrooge
    Mult succes baiatului dar cel mai bun pilot din istorie a fost A Senna. A fost foarte bun si taica-su dar undeva pe la locurile 4-5 in istorie. Parerea mea.
    9 10
  • Nu se poate discuta despre cel mai bun pilot in F1, insa oricum, Schumacher merita locul 3.
    4 0
  • Senna sempre!
    4 1
  • Nu se poate discuta despre cel mai bun pilot in F1, insa oricum, Schumacher merita locul 1.
    2 4
  • Scroge
    Schumacher i-a scos pilotajul din cap lui Senna in 94, cand Senna era la cea mai buna echipa a momentului. Iar Senna nici macar nu era batran. Senna a fost cel mai bun pana cand a aparut Schumacher.
    3 10
  • Bogdan
    Oare Bruce Lee il bate pe Van Dame?
    9 1
  • Nu va mai certati ca oricum cel mai bun pilot a fost Yuji Ide.
    2 1
  • Schumacher i-a scos pilotajul din cap poate doar bietului Damon Hill în sezonul 1995. Titlul din 1994:a fost cea mai mar hoție din întreaga istorie a F1. Si nu mă miră lucrul ăsta deoarece Briatore a fost in spatele acestei masinatiuni oribile , din pricina căreia Verstappen era să moară la Hockenheim dacă focul nu era stins la timp. Apoi după perioada Benneton a Schumacher a avut numai coechipieri de calibru , precum Irvine Barrichello si Felipe Massa , ultimul dintre cei menționați fiind cu adevărat un pilot foarte bun si nu o șicana mobila precum ceilalți 2. Tot mărețul Schumacher a ridicat ordinele de echipa la rang de arta , tot mărețul Schumacher a făcut cele mai murdare manevre din istoria F1 ( manevra lui Senna de la Suzuka din 1990 a fost justificată in mare parte , spre deosebire de Adelaide 1994 , Jerez 1997 , Monaco 2006 , Hungaroring 2010 si lista poate continua). Pentru mine germanul este doar cel mai titrat pilot , nu îl consider la același nivel nici măcar cu Prost d-apoi cu Senna.
    6 2
  • Orice ati spune Michael Schumacher a fost si va ramane o legenda alaturi de marile nume din F1: Stirling Moss , Juan Manual Fangio, Jackie Stewart, Ayrton Senna da Silva, Alain Prost.
    Restul au fost doar piloti de F1, mai buni sau mai putin buni.

    Cat despre Mick S, cu tot respectul pentru tatal lui, nici apa nu-i poate duce vre-odata,
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru