Antrenamentele de vineri de la Nurburgring, anulate din cauza vremii: Mick Schumacher a ratat debutul în Formula 1

de Daniel Popescu
Vineri, 09.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri din cadrul etapei de Formula 1 de la Nurburgring au fost anulate din cauza vremii, astfel că Mick Schumacher a ratat oportunitatea de a debuta în competiție.

Formula 1 revine în acest weekend pe circuitul de la Nurburgring după o absență de 7 ani, însă piloții nu au avut încă oportunitatea de a se bucura pe deplin. Ambele sesiuni de antrenamente libere programate vineri au fost anulate din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Principala problemă a fost reprezentată de o ceață densă care nu ar fi permis elicopterului medical să decoleze în eventualitatea producerii unui accident care ar fi necesat transportul la spital al unui pilot. În plus, varianta ca un pilot să fie transportat la spital cu mașina era exclusă din cauza distanței prea mari care ar fi trebuit parcursă.

În urma anularii antrenamentelor, Mick Schumacher a ratat oportunitatea de a debuta oficial în Formula 1. Fiul de 21 de ani al lui Michael Schumacher ar fi trebuit să concureze pentru Alfa Romeo în sesiunea de dimineață, iar germanul a admis că este dezamăgit că nu a putut porni motorul.

"Mi-ar fi plăcut să ies pe circuit, evident. Totuși, a fost util pentru mine.

Am reușit să câștig experiență în acest weekend și pe asta m-am concentrat. A fost grozav să văd cum lucrează echipa, să văd filosofia unei echipe de Formula 1 într-un weekend de cursă, așa că sunt mulțumit", a declarat el.

Pentru moment, nu este clar dacă Alfa Romeo îi va oferi o altă oportunitate lui Schumacher de a debuta în competiție în acest an. "Nu știm ce ne rezervă viitorul, dar sper să pilotez din nou câteva tururi", a adăugat el.

Mick Schumacher este creditat cu șanse să concureze în Formula 1 în sezonul 2021, cel mai probabil la Alfa Romeo, cu Haas ca soluție de rezervă. Schumacher face parte din Academia de Piloți Ferrari și este furnizorul de motoare al celor de la Alfa Romeo și Haas, astfel că are un cuvânt de spus în privința liniilor de piloți.

Pentru echipe, anularea antrenamentelor are un efect puternic negativ asupra pregătirilor pentru calificări și cursă, întrucât nu au putut obține date. Această problemă este cu atât mai complicată cu cât Formula 1 nu a mai concurat la Nurburgring de șapte ani, iar vremea este de asemenea cea mai rece din acest sezon, cu mai puțin de 10 grade așteptate pentru sâmbătă și duminică.

Calificările de la Nurburgring sunt programate sâmbătă la ora 16:00, în timp ce cursa va avea loc duminica la ora 15:10.

Comentarii (1)

  • ForceIndiaBack
    Hulk il inlocuieste pe $troll in Germania.
    Hulk + Checo = echipa perfecta, pacat ca n-o sa fie niciunul in 2021.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru