Perez și Verstappen, cei mai rapizi în antrenamentele de vineri din Austria: formă bună pentru Racing Point și Red Bull

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Vineri, 10.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Perez și Max Verstappen au stabilit cei mai buni timpi în antrenamentele de vineri din Austria, în care Racing Point și Red Bull au oferit indicii cu privire la performanțele pe care le-ar putea obține în weekend.

După ce primul Mare Premiu al Austriei din acest sezon a fost dominat de Mercedes, etapa a doua programată pe același circuit Red Bull Ring oferă o perspectivă nouă.

Racing Point a stabilit cel mai bun timp al primei sesiuni de antrenamente prin Sergio Perez, care a fost cronometrat cu 1:04.867.

Mexicanul l-a învins pe Max Verstappen de la Red Bull pentru numai 0.096 secunde, în contextul în care echipa austriacă a introdus o nouă aripă spate și utilizează update-uri de fiabilitate pentru motor.

Mercedes s-a mulțumit cu locurile trei și patru obținute de Valtteri Bottas și Lewis Hamilton, iar ambii au fost cu două zecimi mai lenți decât liderul, dar au folosit pneuri medium, mai lente decât cele soft.

Locul cinci i-a revenit lui Lance Stroll de la Racing Point, în timp ce Ferrari a introdus o serie de update-uri aerodinamice: o nouă aripă față, un nou difuzor, dar și o podea nouă pentru Charles Leclerc. Chiar și așa, Vettel a fost doar al zecelea, iar Leclerc pe 12.

În a doua sesiune de antrenamente, cel mai bun timp a fost stabilit de Verstappen, care a fost cronometrat cu 1:03.660. De data aceasta, Bottas a ocupat locul doi la numai 0.043 secunde în spatele său, în timp ce Racing Point a continuat forma bună datorită locurilor trei și patru ocupate de Perez și Stroll.

Hamilton a fost doar al șaselea, în timp ce Ferrari nu a impresionat nici acum: locul 9 pentru Leclerc și locul 16 pentru Vettel.

Sesiunea a fost marcată și de un accident suferit de Daniel Ricciardo, care a pierdut spatele monopostului Renault în virajul 9.

Lando Norris (McLaren) a fost penalizat cu trei poziții pe grila de start ca urmare a nerespectării unui steag galben în prima sesiune de antrenamente.

Calificările pentru Marele Premiu al Austriei vor avea loc sâmbătă la ora 16:00, în timp ce cursa este programată duminică la ora 16:10.

Austria - Rezultate Antrenamente 1:

Austria - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (3)

  • ferrari vai de capul lor,ii distrug cariera lui Lecrerc
    6 2
  • Neutru
    Vina este și a lui.S-a bucurat de contractul pe ani mulți fără să se gândească și la reversul medaliei.Faci asta la final de carieră nu la început. dacă lucrurile merg bine contractul se prelungește cât vrei tu câte doi ani.Manager slab,el cam naiv de fel.
    7 1
  • Nu prea faci asta pe final de cariera ca nu iti da nimeni contract pe 5 ani la final de cariera.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru