Record: Monopost de F1, pilotat de Lewis Hamilton, vândut cu 17.2 milioane de euro

de Alexandru Monenciu
Luni, 20.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Monopostul Mercedes-AMG Petronas W04, pilotat de Lewis Hamilton în sezonul 2013, s-a vândut cu 18.8 milioane de dolari la o licitație în Las Vegas. Este al doilea cel mai scump monopost de F1 vândut vreodată.

Anul trecut, un monopost F2003-GA, cu care legendarul Michael Schumacher a câștigat al șaselea titlu mondial, s-a vândut cu 14.9 milioane de dolari și a devenit cel mai scump monopost de Formula 1 din era modernă.

Acum, acest titlu îi revine unui monopost Mercedes-AMG Petronas W04, după ce s-a vândut cu 18.8 milioane de dolari (17.2 milioane de euro) la o licitație în Las Vegas.

Mașina a fost pilotată de Lewis Hamilton în 14 etape din sezonul 2013. Mai mult, este chiar monopostul cu care Hamilton a câștigat Marele Premiu din Ungaria în acel an. Are un motor V8 de 2.4 litri, aspirat natural, și este 100% funcțional.

În ciuda sumei impresionante, monopostul cu pricina nu este cel mai scump din istorie. Această "onoare" îi revine unui monopost Mercedes-Benz W196R, din 1954, pilotat de nimeni altul decât Juan Manuel Fangio.

Acesta s-a vândut, în urmă cu 10 ani, pentru suma de 29.6 milioane de dolari.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Daca l-ar fi pilotat Rosberg, sigur era mai ieftin ...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru