Red Bull a decis: Fără ordine de echipă în Brazilia!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 28.10.2010
Christian Horner a anunţat că Mark Webber şi Sebastian Vettel vor beneficia de tratament egal în Marele Premiu al Braziliei în lupta pentru titlul mondial.

Cele două abandonuri suferite de Red Bull Racing în Marele Premiu al Coreei de Sud i-au îndepărtat pe Mark Webber şi Sebastian Vettel de titlul mondial, cei doi coborând la 11 şi, respectiv, 25 de puncte de noul lider Fernando Alonso cu numai două curse înainte de finalul sezonului.

Prin prisma acestei situaţii, şeful Christian Horner a admis la finalul cursei precedente că Red Bull va analiza posibilitatea de a-l favoriza pe Webber la Interlagos pentru a maximiza şansele echipei la titlu. După o analiză care a durat numai 3 zile, echipa a luat însă decizia de a-i sprijini în mod egal pe cei doi piloţi în lupta pentru titlu, considerând că amândoi au şanse reale să-şi îndeplinească obiectivele personale.

"Avem doi piloţi fantastici şi vom continua să-i sprijinim în mod egal conform eticii sportive a celor de la Red Bull. Aşa cum am văzut în Coreea de Sud, este imposibil să prezicem ce se va întâmpla cu cei 5 piloţi aflaţi într-o luptă atât de strânsă.

De exemplu, cu 10 tururi înainte de final Vettel se mutase în fruntea clasamentului, iar Alonso a devenit lider după ghinionul nostru. Asta demonstrează că situaţiile se pot schimba foarte rapid. Pe măsură ce ne vom apropia de finalul campionatului matematică va vorbi de la sine şi sunt sigur că ambii piloţi vor face tot posibilul să obţină cel mai bun rezultat pentru echipă", a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani pentru site-ul oficial al echipei Red Bull.

Horner este încrezător în şansele echipei sale în Marele Premiu al Braziliei de la sfârşitul săptămânii viitoare şi susţine că este încurajat de performanţele obţinute de monopostul Red Bull pe noul circuit de la Yeongam.

"A fost un circuit despre care oamenii spuneau că ni se potriveşte şi cu toate acestea ne-am calificat pe primele două locuri, pe lângă performanta fără dubii a monopostului în condiţii de ploaie. Strategia şi potstopul de duminică au fost perfecte, iar Vettel a făcut o treabă foarte bună în fruntea cursei.

Rezultatul a fost dezamăgitor: cei de la Renault au fost amabili să-şi ceară scuze în public, dar că echipa câştigăm împreună şi pierdem împreună şi vom reveni în forţă în Brazilia", a mai precizat el.

Via | Red Bull Racing

Comentarii (22)

  • .... si uite asa.....
    ... si uite asa RED BULL o sa piarda ambele titluri.... pacat, mare pacat....
    9 1
  • lolicel
    wow, surprinzator ! lol ... sunt curioasa daca cineva chiar astepta [in afara de utopici] sa fie Webber sustinut ...
    12 2
  • tare de tot asta
    au facut la greseli cu carul. oricum prostia ai va costa pe amandoi. lupta se va da intre alonso si ham, sub supravegherea lui vettel. button e out; vettel e out daca nu il sustine echipa si webber castiga cursa; alonso pare cel mai linistit dintre toti - constanta isi va spuen cuvantul - ; hami daca nu v-a claca din nou se va bate cu alonso la titlu.
    PS: massa, barrichello vor avea un rol important pe circuitul de casa, adika nu au nimik de pierdut la ei acasa. mare atentie la ei. bafta candidatilor la titlu si voua la comentarii.
    9 1
  • ctlnmihai
    ordine de echipă
    e o greşeală această decizie dacă se va pune în practică .wb michelle b
    3 5
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    "A fost un circuit despre care oamenii spuneau că ni se potriveşte şi cu toate acestea ne-am calificat pe primele două locuri" -----> Nu se potrivea masinii... probabil "ni" este "nu".
    3 2
  • b_toni
    Vettel
    Vettel are sanse 1 % sa castige ambele curse, iar W si A sa nu intre in puncte una din curse. Ham e pe aproape cu sansele, iar Webb e cam stresat. Ultimele lui evolutii o demonstreaza ...
    3 1
  • Parac cindva sefi Red bull spuneau cai avantajeaza pe pilotula care are mai multe puncte,acum s-au razgindit cai Webber in fata lui Vettel in clasament .Sunt tare prosti asa o sa piarda
    4 0
  • Diesel
    Red Bull
    Nu cred ca au nevoie neaparat de un pilot nr.1, deoarece chiar si Vettel are sanse.Daca Vettel castiga in Brazilia atunci sansele lui cresc exponential.Pentru Red Bull, mai important decat stabilirea nr.1 este respectarea unei reguli de fier.Si-anume, pilotii sa nu se lupte intre ei pe pista.
    4 0
  • Diesel
    scenariu
    Ganditi-va la urmatoriul scenariu.In calificari:Pole Vettel, 2 Alo, 3 Webber.In cursa daca se pastreaza pozitiile Webber, chiar daca e nr.1 in echipa nu are cum sa fie ajutat de Vettel in mod direct.Iata o situatie, probabila, care-l pune pe Vettel in postura de invingator.Practic lui Vet i s-a mai dat o singura sansa.Sa invinga in Brazilia.
    0 1
  • ANDREI
    RED BULL
    UITE ASA SE PIERDE TITLUL
    2 0
  • ctlnmihai
    Red Bull a decis: Fără ordine de echipă în Brazilia
    Unora li se mai acordă o şansă (Vettel) , altora li sţau refuzat mai multe şanse fie ele şi matematice..(Massa)
    3 8
  • ctlnmihai
    Red Bull a decis: Fără ordine de echipă în Brazilia
    li s-au refuzat *
    1 7
  • Ordine de echipa si sanse matematice-
    Unora li se mai acordă o şansă (Vettel) , altora li s-au refuzat mai multe şanse fie ele şi matematice..(Button)-
    6 1
  • ctlnmihai
    diesel08
    de obicei eşti original diesel:) aş putea să te dau în judecată ptr. plagiat.. dar să nu ajungem la procese din cauza unui sport şi aşa vizionat doar de o elită exclusivistă...oricum Button a avut şansele lui... şi le mai are încă.Bietului Massa i s-au tăiat aripioarele din Germania.. cum spunea şi Figaro.. fluturaş nu mai ai aripioare ,domnul conte ( aici în loc de Almaviva să înţelegem Montezemelo ) ţi le -a retezat...
    3 6
  • mihai
    Da, am adaptat "original":) daca nu-l puneai pe Massa as fi crezut ca vorbesti de Mclaren..
    4 1
  • ctlnmihai
    diesel08
    ooof doamne şi eu care te vedeam un model demn de urmat..până la urmă we are to of kind... mă rog cu diferite mici deosebiri...two of a kind măcar când e vb de pasiunile ptr. echipele favorite şi pentru favoriţii noştri ( de piloţi vorbesc) ..o zi plăcută că trebuie să plec..
    1 2
  • mobius
    politici
    Sprijinirea ambilor piloti inseamna de fapt, sprijinirea lui Vettel. Nu as fi corect sa nu spun ca politica asta favorizeaza echipa Ferrari. Eu personal ma bucur si sper ca Ferrari Alonso sa profite din plin, chit ca se va spune din nou ca sunt profitori si asteapta la cotitura.
    1 2
  • Anonim
    Intrebare pentru genii
    Voi chiar credeti ca aceasta declaratie are vreo legatura cu ceea ce se va intampla de fapt in cadrul acestei echipe acum la finalul sezonului? Mai exact:

    Daca erau ordine de echipa in cadrul echipei chiar credeti ca ar fi urlat in presa pentru ca rivalii sa-si modifice planurile in concordanta??? Naivitatea bolnava caracterizeaza raspunsul afirmativ la aceasta intrebare.
    2 2
  • Webber
    Sper sa castigeWebbe cmpionatul ceilalti nu prea merita..alonso e cam orgolios si patat'' germanica
    2 2
  • @anonim
    cred ca ai dreptate... daca spre finalul cursei ordinea ar fi vettel, webber, alonso atunci cu siguranta va avea loc rocada intre pilotii red bull! daca ordine ar fi de ex. vettel, webber, hamilton, alonso atunci vettel va fi lasat sa castige...
    1 0
  • Red Bull se vede ca e o echipa care peste noapte s-a trezit cu sanse la titlu. Marile echipe niciodata nu-si vor implica ambii piloti in lupta pentru titlu, la un moment dat trebuie sa se faca o diferenta...
    Brazilia... Sper sa-l vedem pe Massa in forma maxima la el acasa si trebuie sa-l ajute pe Alonso, ceea ce le distruge sansele celor de la RBR.
    Asa ca... RBR nu e o echipa de top!
    5 4
  • Daca Sebastian Vettel era in fata lui Mark Webber in clasament clar se lua decizia de a fi favorizat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru