Red Bull a demarat proiectul noului deflector

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 16.04.2009
Adrian Newey, designerul sef al echipei Red Bull, va incepe imediat lucrul la noul defecltor al monopostului RB5, dupa ce FIA a validat solutiile similare utilizate de Brawn GP, Williams si Toyota.

FIA a confirmat miercuri ca deflectoarele utilizate de Brawn GP, Williams si Toyota respecta regulamentul tehnic in vigoare, astfel ca celelalte echipe sunt obligate sa dezvolte solutii similare pentru a tine pasul cu rivalii.

Printre primele echipe care au anuntat ca vor recurge la acest lucru este si Red Bull Racing, prin vocea lui Helmut Marko, consultantul grupului austriac.

"Lucram deja intens la o noua solutie. Imediat ce verdictul a devenit oficial, Adrian Newey (n.r - designerul echipei Red Bull) si-a anulat zborul la Shanghai (n.r - gazda cursei din acest weekend) si va ramane in fabrica. Daca totul decurge conform planului, vom avea noua masina pregatita pentru cursa de la Monaco", a declarat el. Marele Premiu al statului Monaco va avea loc pe 24 mai si va reprezenta a sasea cursa a sezonului.

Totodata, Marko si-a exprimat indignarea pentru verdictul anuntat de FIA, intrucat forul mondial a refuzat sa valideze un deflector similar propus de Red Bull la inceputul anului. In plus, austriacul crede ca noul deflector va face monoposturile mult mai rapide, concomitent cu scaderea dramatica a sanselor de depasire.

"Ceea ce ne-a infuriat este faptul ca noi am discutat cu Charlie Whiting (n.r - directorul de curse al FIA) sa clarifice un deflector similar si ni s-a spus ca este ilegal, motiv pentru care nu am continuat, dar echipa noastra a avut o idee similara.

Ma intreb ce impact va avea asta la viteza in viraje. Presupun ca in curand monoposturile vor fi prea rapide si cu siguranta fluxul de aer creat de deflector va face depasirile mai dificile. Asta este impotriva spiritului regulilor aprobate de Overtaking Group Control".

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • ...
    pot sa pun pariu ca, cateva echipe nu o sa respecte regulamentul noului deflector (dintre cele 7)...si presimt k o sa se lase cu descalificari
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru