Red Bull a dominat antrenamentele de la Monaco: Ricciardo, cel mai rapid în fața lui Verstappen

de Daniel Popescu
Vineri, 25.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a dominat fără emoții cele două sesiune de antrenamente libere de joi de la Monaco prin Daniel Ricciardo și Max Verstappen, în timp ce Ferrari și Mercedes au ocupat următoarele poziții.

Marele Premiu al statului Monaco a debutat, ca în fiecare an, cu o zi mai devreme decât restul etapelor, prin două sesiuni de antrenamente desfășurate joi. Circuitul monegasc este cel mai lent din calendarul competițional, astfel că puterea motoarelor are o importanță scăzută, motiv pentru care Red Bull a fost capabilă să domine ambele sesiuni.

Daniel Ricciardo a fost cel mai rapid după ce a fost cronometrat cu 1:12.126 în prima sesiune și 1:11.841 în a doua sesiune, în timp ce coechipierul său Max Verstappen s-a poziționat de fiecare dată pe locul doi la mai puțin de două zecimi de secundă.

În prima sesiune, Lewis Hamilton a terminat pe locul trei în fața lui Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen, în timp ce Valtteri Bottas a fost pe poziția a șaptea. Fernando Alonso a petrecut aproape toată sesiunea în garaj, întrucât mecanicii au fost nevoiți să schimbe podeaua monopostului McLaren.

În a doua sesiune a fost rândul lui Vettel să ocupe locul trei în fața lui Hamilton, cu Raikkonen din nou pe locul cinci, de data aceasta în fața lui Bottas.

Parcursul din antrenamente îl determină pe Ricciardo să fie optimist că îi poate învinge pe rivalii de la Ferrari și Mercedes și în calificările programate sâmbătă.

"În mod obișnuit, avantajul nostru din antrenamentele nu este atât de mare ca timpul pe care îl pot găsi Ferrari și Mercedes. Cu siguranță vor reduce diferența în calificări, dar simt că, dacă putem avea un timp bun, avem o șansă foarte bună. Asta va fi treaba mea pentru sâmbătă", a declarat australianul.

Monaco: Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (12)

  • Kobayashi
    Anticipez un pole-position pentru Verstappen. Un abandon penru Vettel sau Raikkonen. Bottas si Hamilton vor fi pe podium! :)
    9 23
  • M-as bucura sa castige Richi.
    15 8
  • De ce pentru Verstappen și nu pentru Ricciardo, singurul ce-a coborât sub 1:12:00? :D Cât despre celelalte locuri mi-e greu să spun...poate în calificări Vettel să fie în fața celor de la Mercedes iar la sfârșitul cursei Mercedes, mai maturi bine dezvoltați decât cei de la Ferrari, să iasă în fața acestora, pe podium.
    7 9
  • Podium: doi piloti Ferrari si unul RBR.
    14 5
  • McLaren stau foarte bine. Parca ziceau ca motorul e de vina pe circuitele rapide si de aia nu au performanta?
    4 2
  • Veti vedea maine in calificari cum RBR va fi pe linia 3 in grila. MB si Ferrari iarasi nu umbla cu motoarele turate la maxim decat in Q3 :)

    Oricum de admirat tenacitatea si vointa lui max si Ricci. Bv lor
    4 6
  • Anonim
    Dupa ce au venit cu pneurile "speciale" pentru cei de la Mercedes, Pirelli au venit cu pneurile "hypersoft" care pot tine toata cursa. Asta dupa ce au analizat... simularile de cursa ale celor de la Ferrari. Ce nu inteleg eu... la ce ajuta niste pneuri care tin toata cursa si care cica... ar trebui sa tina doar cateva (maxim 10 tururi)??????? Mai comic este ca le vor folosi si in cursa urmatoare, personal cred ca era mai bine daca le aduceau in Spania, probabil rezultatul era altul dar deh... imi inchipui cati fani frustrati al lui Hamilton erau pe forumuri...
    9 16
  • @anonim
    50 de nick-uri, aceleasi aberatii.
    Fanii lui Hamilton nu au de ce sa fie frustrati, mai intai "pentru ca etimologie", iar in al doilea rand e campionul mondial si cel care conduce in clasament si anul asta.
    11 5
  • Anonim
    @anonim: Oricine poate sa conduca un campionat in "conditii speciale", dar numai Hamilton se bucura de asa ceva. Cam cum s-a bucurat Alonso de Singapore 2008, asa se bucura Hamilton de Spania 2018.
    4 8
  • Vali avocatu lu peste
    fetelica nu confirma cu o masina impecabila. Fanii lui in suferinta, incearca sa gaseasca explicatii care mai de care mai ridicole-oricum, pana una alta i s-a aratat pisica..(Alonso)
    5 6
  • Disperare mare la McLaren, Alonso vrea sa plece, Briatore s-ar fi intalnit cu cei de la Ferrari, dar Marchionne... a zis pas.
    4 5
  • Disperare mare la fierari, echipa suprema, pacat ca au masina dar nu stiu ce sa faca cu ea...cica l-ar aduce pe Alonso....
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru