Red Bull a efectuat o simulare a cursei de la Silverstone

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 08.07.2010
Red Bull Racing a efectuat o simulare computerizată a Marelui Premiu al Marii Britanii, însă a refuzat să anunţe cine a câştigat cursa de la Silverstone.

În contextul măsurilor luate pentru reducerea costurilor, echipele se bazează din ce în ce mai mult pe simulatoare şi programe computerizate pentru a dezvolta monopostul şi a evalua calităţile monoposturilor.

Echipele de top au dezvoltat programe informatice cu ajutorul cărora simulează o întreagă cursa, una dintre acestea fiind Red Bull Racing.

Echipa austriacă a efectuat o simulare de acest gen şi pentru Marele Premiu al Marii Britanii din acest weekend, însă şeful Christian Horner a refuzat să dezvăluie numele câştigătorului, rezumându-se să afirme că Red Bull nu a obţinut pole position-ul.

"Este o cursă virtuală. Managerul echipei chiar "vorbeşte" cu Charlie Whiting (n.r - directorul de curse al FIA), chiar dacă probabil se află undeva pe o plajă. Inginerii au o legătură directă cu strategii din pitwall şi la finalul cursei revin la birourile lor. La Istanbul am câştigat pe simulator, dar este evident că simularea nu a fost realizată pentru coliziunea piloţilor", a declarat Horner referindu-se la incidentul dintre Mark Webber şi Sebastian Vettel de la Marele Premiu al Turciei.

Potrivit oficialului britanic, Red Bull a câştigat pe simulator peste jumătate din cursele de până acum, deşi în viaţa reală au triumfat de numai patru ori în nouă etape.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • rayn380
    hmm
    Daca pana acum ei zic ca s-a adeverit tot ceea a prezis acest simulator "Paul" :D, ceea ce pana acum a fost evident ca RBR au fost in proportie de 90% cei mai rapizi, fapt evidentiat prin pole-urile obtinute, la Silverstone, sunt curios, desi intuitia imi zice ceva, cine oare va lua pole-ul si care din aceste echipe va fi in stare sa si castige. Evident ca intuitia mea este indreptata asupra echipei McLaren, care vine cu un upgrade major desi sunt oarecum nesiguri, mai mult sau mai putin de eficienta acelui blown exhaust. Sper din toata inima ca McLaren sa ia pole-ul la Silverstone si in cursa de duminica sa ne rasplateasca pe noi fanii McLaren cu o dubla. Ar fi extraordinar, mai ales pentru ca sunt acasa la ei, iar englezii sunt mari pasionati de F1. Multa bafta McLaren, sper sa se adevereasca in mare masura rezultatul acelei simulari, in favoarea echipei mele de suflet. Bafta Lewis!!! Bafta Jenson!!!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru