Red Bull a modificat dublul deflector la Monaco

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 20.05.2010
Red Bull a fost somată de FIA să modifce o componentă a dublului-deflector în urma unei plângeri venite din partea rivalilor de la McLaren.

McLaren continuă să investigheze îndeaproape monopostul Red Bull, pentru a identifica posibilele motive pentru care echipa austriacă domină cu autoritate sezonul 2010.

După ce problema ajustării gărzii la sol a fost lăsată la o parte, McLaren a considerat ca dubul-deflector al monopostului RB6 nu respectă regulamentul tehnic. Acest lucru nu a ieşit la iveală pe parcursul Marelui Premiu al statului Monaco, însă publicaţia germană Auto Motor und Sport a dezvăluit ca echipa patronata de Dietrich Mateschitz a fost somată de FIA să modifice câteva "aripioare" ale dublului deflector.

Chiar şi în aceste condiţii, Mark Webber şi Sebastian Vettel au câştigat la pas cursa de la Monaco, iar şeful Christian Horner susţine că noua versiune are chiar o eficientă mai mare decât cea precedentă.

"Evident, spatele monopostului este foarte sensibil acum şi încercam să-l facem cât mai dificil de văzut de către ceilalţi. A trebuit să concurăm cu o versiune fără acele "aripioare" ale deflectorului, dar am descoperit că monopostul era chiar mai rapid decât înainte", a explicat Horner.

În urma rezultatelor de la Monaco, Red Bull s-a instalat pe prima poziţie în ambele clasamente generale din acest sezon.

Via | GMM

Comentarii (2)

  • Mda....
    "A trebuit să concurăm cu o versiune fără acele "aripioare" ale deflectorului, dar am descoperit că monopostul era chiar mai rapid decât înainte."
    Mare palma pentru McLaren declaratia asta.
    13 5
  • nah
    Na, e o palma pentru RedBull. McLaren nu pot sti exact care e rostul la fiecare apendice in deflector, RedBull ar trebui.
    Declaratia lor ii face amatori....ceva de genu "am tras lozu si acu ne dam rotunzi, da' de fapt nu stim exact ce facem"
    5 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru