Red Bull a modificat monopostul lui Webber pentru Malaezia

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.04.2011
Red Bull a dezvăluit că a modificat mai multe setări ale monopostului pilotat de Mark Webber, după ce australianul a avut numeroase probleme în cursa inaugurală din Australia.

Performanţele contrastante obţinute de Sebastian Vettel şi Mark Webber în Marele Premiu al Australiei - locul 1 şi, respectiv, locul 3 - au determinat Red Bull Racing să iniţieze o investigaţie pentru a afla motivele care au stat la baza acestor rezultate.

Echipa austriacă a ajuns la concluzia că monopostul lui Webber a conţinut "câteva lucruri" care l-au defavorizat şi care au fost modificate în perspectiva cursei de la Sepang. Totuşi, Christian Horner, şeful Red Bull, a evitat să intre în detalii privind natura exactă a problemelor.

"Am descoperit la finalul evenimentului câteva lucruri la monopostul lui Webber, câteva lucruri setate care în mod sigur nu au ajutat. Toate aceste elemente au fost schimbate pentru Malaezia, unde ne aşteptăm ca cei doi piloţi să fie mult mai apropiaţi. Nu a fost o singură problemă pe care să o putem arăta, au fost mai multe care nu s-au potrivit şi diferenţa pe care am văzut-o între piloţi în weekend a fost mai mare ca niciodată", a declarat britanicul citat de agenţia de presă Reuters.

Între timp, Webber a pus rezultatul modest din Australia pe seama aderentei scăzute a monopostului Red Bull cu noile pneuri Pirelli comparativ cu cea a lui Vettel.

"Mai mult decât orice, m-am chinuit cu o lipsă de aderentă.

Asta mi-a afectat durata de viaţă a pneurilor Pirelli, pentru că degradarea a fost mai accentuată pe monopostul meu decât pe al lui Vettel", a explicat australianul.

O posibilă explicaţie pentru problemele lui Webber este un reportaj apărut în publicaţia australiană Sydney Morning Herald, potrivit căruia un fan a intrat în garajul echipei Red Bull înainte de calificările de la Melbourne şi a rupt accidental un element aerodinamic de pe monopostul lui Webber. Horner a afirmat însă că nu ştie nimic despre acest incident.

Via | Reuters

Comentarii (4)

  • "Performanţele contrastante obţinute de Sebastian Vettel şi Mark Webber în Marele Premiu al Australiei - locul 1 şi, respectiv, locul 3..."
    Locul 5 (nu 3)la Webber :)
    5 1
  • Cred ca se refera la calificari!!
    4 2
  • Mda...
    Cred ca prin aceste declaratii iar se da apa la moara speculatiilor precum ca Vettel este clar favorizat in dauna lui Webber...mai mai cum se intampla doar la un monopost...:))
    5 1
  • hellboy
    Nu numai in ''Romanica'' se practica...
    Diferenta dintre Vettel si Webber exista fara doar si poate, dar totusi nu asa mare. Probabil cei de la RBR au vrut sa testeze anumite componente noi ale masinii , nefiind siguri de reusita lor. Din fericire pentru ei , in F1 fiecare echipa concureaza cu 2 piloti, asa ca tapul ispasitor nu a fost greu de gasit
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru