Red Bull: "Acuzaţiile despre buget devin plictisitoare"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 21.10.2011
Adrian Newey şi Christian Horner susţin că acuzaţiile la adresa Red Bull privind încălcarea acordului pentru reducerea costutrilor devin plictisitoare.

Controversele privind acordul pentru reducerea costurilor au ţinut capul de afiş inclusiv la petrecerea organizată de Red Bull Racing pentru sărbătorirea celor două titluri mondiale.

Acuzată de mai mult timp că are un buget peste limita permisă de acord, cei de la Red Bull au încercat încă o dată să calmeze spiritele. Adrian Newey, directorul tehnic al campioanei mondiale, susţine că a devenit plictisitor ca rivalii să găsească scuze de acest gen pentru dominaţia autoritară a echipei austriece.

"Anul trecut am fost acuzaţi pentru aripile flexibile, pentru sistemele ascunse pentru suspensii şi aşa mai departe. Au fost astfel de acuzaţii şi în acest an, ceea ce este un pic plictisitor. Dar face parte din sport şi dacă eşti suficient de norocos să fii cel mai rapid atunci apar şi astfel de lucruri. Nu sunt deranjat. Când apar astfel de lucruri încercăm să le ignorăm, dar dacă FIA sau FOTA se implică trebuie să explici ce se întâmplă şi să demonstrezi că monopostul este legal.

Ajungi să cheltui energie apărându-te de ceva când nimic nu este în neregulă", a declarat britanicul.

Aceeaşi opinie are şi şeful Christian Horner, care consideră că astfel de acuzaţii fac parte din joc atunci când deţii cel mai rapid monopost de pe grila de start.

"Anul acesta, acuzaţiile s-au mutat de la monopost spre acordul de reducere a costurilor şi, aşa cum spune şi Newey, începe să devină plictisitor după o perioadă. Este aproape inevitabil în sport", a precizat el.

Anterior, Red Bull şi Ferrari au avertizat că FOTA risca să se destrame în cazul în care echipele nu ajung la un numitor comun în privinţa acordului pentru reducerea costurilor.

Via | GPUpdate

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru