Red Bull: "Aerodinamica nu mai este la fel de importantă în 2012"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.05.2012
Christian Horner consideră că rezultatele imprevizibile din prima parte a sezonului 2012 se datorează faptului că performanţa aerodinamică nu mai este la fel de importantă.

Red Bull Racing a dominat autoritar ultimele două sezoane ale Formulei 1 datorită aerodinamicii monoposturilor RB6 şi RB7 construite de reputatul inginer Adrian Newey.

Situaţia s-a schimbat însă radical în acest an, când nu mai puţin de cinci piloţi de la cinci echipe diferite au câştigat în primele cinci curse ale anului, iar Christian Horner, şeful Red Bull, crede că explicaţia este relativ simplă: aerodinamica nu mai contează la fel de mult.

"Mă îndoiesc că Williams ştie cu adevărat de ce a câştigat (n.r - în Spania). (Succesul) depinde de înţelegerea caracteristicilor pneurilor şi de fereastra în care funcţionează acestea. Nu este ca şi cum echipele au făcut un salt uriaş din punct de vedere aerodinamic comparativ cu anul trecut. Dar din punct de vedere al performanţei, exact asta au făcut", a declarat britanicul pentru publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Horner crede că situaţia existentă în Formula 1 în acest moment reprezintă o problemă inclusiv pentru casele de pariuri, care nu mai ştiu ce cote să ofere piloţilor pentru următoarele curse.

"Acum este important să armonizezi totul, iar aceste pneuri sunt incredibil de complexe.

Acum două curse, Nico Rosberg a dominat (n.r - în China), dar în Spania a fost aproape cu un tur în urmă, Este foarte dificil să anticipezi ce se va întâmpla, este un coşmar pentru agenţiile de pariuri. O loterie", a mai precizat el.

Via | GMM

Taguri: Horner, Red Bull

Comentarii (1)

  • Red Bull
    Daaaa? Si cum ramine cu noul sistem de la Mercedes AMG?
    Acum cred ca acest sistem face diferenta pe care l-ar copia cu mare placere, doar ca trebuie sa schimbe totul...
    3 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru