Red Bull anticipează defecţiuni la sistemul KERS şi în China

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 12.04.2011
Red Bull consideră că sistemul KERS va continua să provoace probleme pentru Sebastian Vettel şi Mark Webber şi în Marele Premiu al Chinei.

Red Bull Racing a câştigat fără emoţii primele două curse ale noului sezon prin victorii obţinute de Sebastian Vettel în Australia şi Malaezia, iar monopostul RB7 a suferit la un singur capitol: sistemul KERS s-a dovedit a fi instabil, motiv pentru care nu a fost utilizat deloc la Melbourne şi numai sporadic la Sepang.

Situaţia tinde să se perpetueze şi în Marele Premiu al Chinei, întrucât echipa nu dispune de timp pentru a remedia defecţiunile şi, în plus, nici de expertiza tehnică necesară.

"Este un sistem aflat la început. Nu suntem un constructor, aşa că trebuie să ne dezvoltăm singuri sistemul KERS, iar asta nu a fost o zonă de expertiză pentru noi în trecut. De asemenea, facem asta cu resurse limitate, un buget limitat şi cu experienţă limitată, aşa că suntem pe o curbă de învăţare rapidă. Rămâne de văzut cât de mult timp ne va lua să ajungem la apexul acestei curse de învăţare", a declarat Adrian Newey, directorul tehnic al echipei Red Bull Racing.

De asemenea, britanicul în vârstă de 50 de ani a negat că principala problemă este cauzată de pachetul aerodinamic utilizat de Red Bull Racing în acest sezon.

"Nu cred. Dacă problemele pe care le-am avut ar fi fost legate în totalitate de împachetare atunci răspunsul ar fi fost da, dar nu este aşa", a adăugat el.

Sistemul KERS poate avea o contribuţie importantă şi în Marele Premiu al Chinei, datorită caracteristicilor tehnice ale circuitului de la Shanghai.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • RED BULL mari mincinosi nu au mers deloc cu KERS.
    9 3
  • roby 2011
    KERS
    RED BULL ,chiar daca nu a avut KERS tot a castigat. nu pot sa imi dau seama cum?!
    0 1
  • .....el si robi
    ...cu grija,draga,cu grija au cistigat...........
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru