Red Bull anticipează retragerea lui Webber din F1 după 2012

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 01.08.2011
Red Bull se aşteaptă ca Mark Webber să se retragă din Formula 1 la sfârşitul sezonului 2012, moment în care echipa va promova unul dintre juniori la echipa mare.

Prelungirea contractului lui Mark Webber cu Red Bull Racing pentru sezonul 2012 reprezintă o simplă formalitate care va fi realizată în pauză de vară din luna august, însă echipa austriacă anticipează că îşi va modifica linia de piloţi în 2013.

Informaţia a fost dezvăluită de consultantul Helmut Marko, care crede că este "probabil" ca Webber să se retragă din activitatea competiţională la finalul anului viitor, când va avea 36 de ani.

Succesorul australianului va fi aproape sigur un pilot de la echipa a doua Toro Rosso, iar unul dintre cele mai vehiculate nume este cel al conaţionalului său Daniel Ricciardo. Acesta a fost impruutat până la sfârşitul sezonului Hispania Racing pentru a căpăta experienţă, însă Marko admite ca mai are mult de învăţat pentru a concura pentru campioana mondială.

"Probabil ca Webber se va retrage anul viitor şi prin urmare am avea nevoie să găsim un junior care-l înlocuiască. În primul rând, Ricciardo trebuie să-şi învingă coechipierul (n.r - Vitantonio Liuzzi) şi trebuie să progreseze.

Pierde prea mult timp la pitstopuri şi prea mult când este depăşit cu un tur din urmă. În plus, vrem să lupte cu piloţii care concurează în preajma sa", a explicat consultantul echipei Red Bull.

Via | GMM

Taguri: Red Bull, Webber

Comentarii (5)

  • @@@@
    lol...dictatura frate !!!
    7 2
  • Webber.
    Ok, poate ar pleca de la redbull dupa 2012, si sper sa ajunga la Ferari unde cred ca va triumfa , si sa-i vezi pe cei de la energizant cu li se rup aripile si o sa planga de decizia gresita de a-l inlatura pe webber . :))
    9 1
  • RedBull
    Si in locul lui Webber va veni Raikonnen (ce bine ar fi).
    6 6
  • Dristor
    @davidenko
    Daca Schumacher dupa o pauza de 3 ani se adapteaza greu, si nu mai vorbim de motivatie plus disponibilitate la efort, Raikkonen in 2013 in F1..o sa fie un dezastru. Asa sa-l vad in curse mi-ar place dar peformanta n-o sa faca. Il distruge Vettel.
    13 1
  • @Dristor
    Schumacher este batran, F1 este un sport in care nu poate sa mai faca fata! Nu il compari cu Raikkonen. Eu as vrea sa il vad inapoi la Ferrari cu Alonso.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru