Red Bull anunţă un nou şef al departamentului de aerodinamică, mutare contestată de McLaren

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull l-a nominalizat miercuri pe Dan Fallows în funcţia de şef al departamentului de aerodinamică în locul lui Peter Prodromou, care urmează să plece la McLaren. Echipa britanică susţine însă că are contract şi cu Fallows şi va acţiona Red Bull Racing în instanţă.

Esential 2015 este sezonul in care Peter Prodromou va incepe colaborarea cu McLaren
Red Bull Racing şi McLaren sunt pe punctul de a intra într-un conflict de natură juridică din cauza transferurilor de ingineri dintre cele două echipe.

Cvadrupla campioană mondială a anunţat miercuri plecarea directorului de aerodinamică Peter Prodromou, întrucât acesta a decis anterior să semneze un contract cu McLaren valabil începând din sezonul 2015.

Prodromou avea contract cu Red Bull până la sfârşitul acestui an, însă echipa a renunţat la serviciile sale pentru a nu afla informaţii confidenţiale despre dezvoltarea următorului monopost.

În locul său, Red Bull Racing l-a anunţat în funcţia de şef al departamentului de aerodinamică pe Dan Fallows, care plecase de la echipă la sfârşitul anului trecut.

McLaren: "Avem un contract valabil cu Fallows"

Dan Fallows are un contract obligatoriu cu McLaren, iar problema va fi rezolvată de către avocaţii noştri.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
Anunţul făcut de Red Bull Racing a generat reacţii negative din partea rivalilor de la McLaren.
Echipa britanică anunţase anterior că i-a recrutat la pachet pe Prodromou şi Fallows de la Red Bull Racing şi susţine că inclusiv acesta din urmă a semnat un contract. "Dan Fallows are un contract obligatoriu cu McLaren, iar problema va fi rezolvată de către avocaţii noştri", a explicat Eric Boullier, directorul de curse al celor de la McLaren.

În schimb, Red Bull Racing susţine că Fallows a părăsit echipa pentru scurt timp la sfârşitul anului trecut, dar că a revenit acum ca înlocuitor pentru Prodromou.

Presa internaţională a speculat la începutul anului că Prodromou ar fi renunţat la plecarea la McLaren, însă anunţul de miercuri demonstrează că inginerul care s-a răzgândit în privinţa plecării la McLaren a fost, de fapt, Fallows.

Cel mai probabil, Red Bull Racing va accepta să plătească o compensaţie financiară pentru a încheia confluictul legal cu McLaren.

Via Red Bull Racing, McLaren

Comentarii (4)

  • HO HO HO HO!!!!
    Exact ce v-am spus: "We are building an empire"
    Prodromou valoreaza valoarea lui in aur. In mod cert este un aerodinamician de mare valoare ,dar ce este cel mai important, a fost mana dreapta a lui Newey strict pe partea de aerodinamica. Cu siguranta a vazut, inteles si analizat de-a lungul acestor ani toate miscarile pe care Newey implementat pe parte aerodinamica in designul masinilor de la RB4 pana in prezent. Pur si simplu pentru Mclaren Promodrou ii mai valoros decat un sac de diamante.
    Va aduce cu sine un sac de informatii de aur despre apasarea aerodinamica debordanta pe care o au masinile Red Bull de 5 ani.
    Sunt in al 9 cer!!!!!!!!!!!!!!!
    Cu un Ron "ruthless" la timona, cu un motor Honda ce beneficiaza de un an extra de dezvoltare+secretele motorului Mercedes +100 de milioane in plus pentru dezvoltare vom fi o forta in anii care urmeaza.
    Vom fi asemeni Imperiului Roman in epoca antica, mai puternici decat Red Bull 2009-2013 si decat Mercedes 2014-2015. Deja visez la un 1988 :X :X :X: :X

    And all of this evolutions only to break down Ferrari... FABULOUS :x :x :x :x
    8 17
  • Test Driver 01
    Interesant, mai ales ca McLaren avea cel mai buni ingineri din Formula 1. Asta desi in ultima cursa au ambandonat ambele masini, si nu au mai castigat un titlul la constructori de prin 1998, adica de 16 ani. Sansa lor s-ar putea numi 2015-2016, in functie de cat de bun o sa fie motorul Honda, dar se pot intampla multe pana atunci. Cea mai simpla idee "om trai si om vedea", probabi este cea mai buna. Eu personal cred ca McLaren incearca sa-l aduca pe Alonso la ei pentru ca este evident ca este cel mai bun pilot pentru ei in acest moment. Alonso la Ferrari realmente s-a chinuit degeaba, atata timp cat ei nu schimba echipa manageriala, nu exista nici o sansa sa schimbe situatia din clasament a echipei, care este cel putin jalnica.
    14 2
  • MIRCIULICA McLAREN ,RECUNOASTE CA SINGURUL ELEMENT CARE LIPSESTE LA McLAREN LA ANUL CARE VINE ESTE FORTZAAA ALONSOOO
    1 0
  • Draga Mircea, nu obisnuiesc sa postez la comentarii, in general ma rezum la a citi pe diagonala, dar in cazul tau voi face o exceptie. Te rog io, LASA-NE! Fanatismul tau a depasit de mult limita ridicolului
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru