Red Bull ar putea testa componente pentru 2012 în finalul sezonului

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 20.10.2011
Adrian Newey nu exclude posibilitatea că Red Bull să folosească ultimele trei curse ale sezonului pentru a evalua noi componente pentru monopostul de anul viitor.

După ce şi-a asigurat matematic şi titlul mondial al constructorilor în urma rezultatelor din Marele Premiu al Coreei de Sud, Red Bull îşi concentrează întreaga atenţie spre monopostul RB8 cu care va concura în Formula 1 anul viitor.

Întrucât singura schimbare majoră de regulament este interzicerea eliminării gazelor de eşapament prin eleronul spate, Red Bull ar putea evalua câteva componente de pe RB8 pe monopostul cu care concurează în ultimele trei curse ale anului, însă strategia va fi adoptată numai dacă echipele rivale nu pot afla secretele de design ale austriecilor.

"Toată cercetarea noastră se realizează pentru anul viitor, dar dacă descoperim ceva care se potriveşte şi monopostului din acest an am putea alege să facem asta, însă depinde de informaţiile pe care le oferim celorlalţi. Nu există schimbări uriaşe de regulament pentru anul viitor cu excepţia poziţionării evacuării, dar asta are un efect major asupra monopostului. Muncim în această direcţie şi încercam să găsim cea mai bună soluţie", a declarat Adrian Newey, directorul tehnic al echipei Red Bull Racing.

Rivalii celor de la Red Bull au început deja să evalueze noi componente pentru anul viitor: Ferrari a testat în Coreea de Sud o nouă aripa fata, în timp ce Mercedes a inventat un sistem de tip F-duct pentru aceeaşi componentă.

Via | ESPNF1

Taguri: Newey, Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru