Red Bull ar putea utiliza sistemul KERS in Belgia

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 22.08.2009
Red Bull Racing a confirmat ca analizeaza posibilitatea de a utiliza tehnologia KERS in Marele Premiu al Belgiei, intrucat circuitul de la Spa se preteaza foarte bine acestui sistem.

Red Bull Racing este pregatita sa arunce in lupta o potentiala arma decisiva in lupta pentru titlul mondial cu Brawn GP.

Echipa patronata de magnatul Dietrich Mateschitz va analiza dupa Marele Premiu al Europei din acest weekend oportunitatea de a implementa sistemul KERS pe monopostul RB5 in perspectiva cursei de la Spa-Francorhamps.

Decizia total suprinzatoare a celor de la Red Bull vine pe fondul rezultatelor excelente obtinute de McLaren cu aceasta tehnologie, Lewis Hamilton castigand fara emotii cursa de la Hungaroring si impunandu-se in calificarile de la Valencia. In plus, circuitul de la Spa-Francorchamp este considerat drept cel mai bun din calendarul competitional pentru aceasta tehnologie, iar acest lucru ar putea fi decisiv in lupta pentru suprematie.

Sistemul KERS al austriecilor este deja complet functional, iar Red Bull va fi, potrivit ultimelor informatii, singura echipa care isi va transporta monoposturile inapoi la fabrica intre cursele de la Valencia si Spa.

Utilizarea sistemului KERS ar fi un avantaj cu atat mai pretios pentru Red Bull cu cat Brawn GP a confirmat ca nu va putea instala tehnologia pe monopostul BGP001 in acest sezon, din cauza actualei configuratii a monopostului.

In prezent, McLaren si Ferrari sunt singurele echipe care utilizeaza sistemul KERS, Renault si BMW-Sauber renuntand definitiv la tehnologie cu cateva curse in urma.

Echipele au decis anterior sa abandoneze tehnologia in sezonul 2010 ca urmare a costurilor ridicate de dezvoltare, insa acest lucru s-ar putea schimba in urma progreselor realizate pe finalul acestui sezon.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • ei na...
    s-a schimbat schimbarea:)))Force India,Williams si alte 2 noi echipe,cer ca sistemul KERSS sa ramana si anul viitor in f1,desi echipele FOTA,vor interzicerea lui.sa vezi ce show va fi!
    0 0
  • @mad79
    Deocamdata povestea cu Force India si Williams este la categoria zvonuri. E putin probabil ca doua noi echipe sa aiba pretentia de a stabili regulamentul, dar e aproape cert ca Williams va juca impotriva FOTA de acum inainte.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru