Red Bull ar putea utiliza un motor austriac din 2014

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 24.06.2011
Red Bull Racing analizează posibilitatea de a utiliza motoare construite de o companie specializată din Austria începând din sezonul 2014.

Red Bull Racing utilizează în prezent motoare furnizate de Renault, însă parteneriatul cu constructorul francez s-a lovit de mai multe probleme în ultima perioadă, în special după ce acesta a renunţat la propria echipă de Formula 1 în 2009.

În absenţa unei înţelegeri cu Renault, opţiunile pe care le are Red Bull la dispoziţie sunt extrem de limitate, întrucât Mercedes şi Ferrari nu doresc să ajute un rival la titlu, iar unităţile furnizate de Cosworth nu sunt suficient de puternice.

Soluţia salvatoare ar putea veni chiar din Austria, acolo unde este înregistrată Red Bull Racing, prin intermediul companiei Anstalt fur Verbrennungskraftmaschinen List (AVL) care produce trenuri de rulare pentru industria auto.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de jurnalistul britanic Joe Saward, AVL analizează posibilitatea de a furniza motoare în Formula 1 pentru Red Bull Racing din 2014, fie sub brand propriu, fie sub brandul Red Bull. Sezonul 2014 va marca schimbarea radicală a regulamentului tehnic prin trecerea la motoare turbo în şase cilindri de 1.6 litri.

Pe lângă AVL, se vehiculează că şi indienii de la Tata Motors analizează opţiune de a se implica în Formula 1.

Via | Joe Saward

Taguri: AVL, Red Bull, motor

Comentarii (3)

  • Hihiiii
    Vom avea si artificii din 2014 pe cirucit :)))
    8 1
  • mobius
    ma bucur
    Daca este asa, din 2012 se va termina cu suprematia Red Bull.
    0 3
  • Andrei Alexandru
    @mobius
    Saracul mobius de abia isi stapanteste frustrarile, singura lui bucurie este ca pilotul favorit nu este in stare in nimic. Noroc ca vede conspiratii peste tot. Cu asa fani, nici nu este de mirare ca celor de la Ferrari le merge prost.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru