Red Bull consideră că sezonul 2012 nu va fi dominat de nicio echipă

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 24.04.2012
Christian Horner exclude ipoteza că Red Bull va domina sezonul după victoria din Bahrain şi crede că echipele care vor avea cele mai constante rezultate în curse vor fi favorite la titlu.

Victoria obţinută de Sebastian Vettel în Marele Premiu al statului Bahrain a reaprins discuţiile cu privire la o potenţială dominaţie a celor de la Red Bull Racing în restul sezonului, mai ales că echipa austriacă a preluat conducerea în ambele clasamente generale.

Christian Horner nu este însă de aceeaşi părere, iar şeful Red Bull crede că învingătoare va fi echipa care va obţine cu regularitate cât mai multe puncte.

"În acest sezon va trebui să fii constant în curse pe care nu le poţi câştiga şi să obţii maximum de puncte. Iar în cursele în care poţi câştiga trebuie să obţii rezultate. Sunt sigur că acest campionat, cu 16 curse până la final, vom vedea mult mai multe variaţii. Şi ar fi fost greu să anticipezi performanţa din Bahrain la numai o săptămână după ce s-a întâmplat în China", a precizat britanicul.

Horner îşi susţine afirmaţiile prin faptul că Red Bull este lider în clasamentul constructorilor datorită performanţelor constant bune ale celor doi piloţi ai săi, Sebastian vettel şi Mark Webber, care cu o singură excepţie au terminat întotdeauna în primii cinci.

"Am câştigat puncte cu regularitate în primele patru curse.

Am avut patru locuri patru cu Webber su un loc doi, o victorie, un loc cinci şi un loc 11 cu Vettel. Asta ne-a pus la conducerea campionatului piloţilor şi constructorilor după cursele din afara Europei, iar noi nu ne aşteptam la asta după primele două curse. Asta demonstrează că dacă te concentrezi pe munca de echipă poţi avea beneficii", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Horner, Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru