Red Bull continuă dezvoltarea actualului monopost

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 28.09.2011
Adrian Newey a dezvăluit că Red Bull va continua dezvoltarea monopostului RB7 până când echipa îşi va asigura matematic titlul mondial al constructorilor.

Sebastian Vettel mai are nevoie de un singur punct în ultimele cinci curse ale sezonului pentru a intra în posesia celui de-al doilea titlu mondial din carieră, însă Red Bull Racing a dezvăluit că nu este încă pregătită să renunţe la dezvoltarea monopostului RB7.

Întrucât regulamentul tehnic pentru 2012 va fi în mare măsură similar cu cel din acest sezon, echipa va continua să introducă noi update cel puţin până când titlul mondial al constructorilor va fi asigurat matematic.

"Suntem în acea perioadă a anului în care vrem cu disperare să obţinem dubla în campionat, dacă putem. Vreau să continuăm cu actualul monopost, să-l menţinem fiabil, iar apoi trebuie să ne concentrăm atenţia spre monopostul de anul viitor. Suntem deja implicaţi puternic în designul şasiului şi cutiei de viteze pentru 2012 şi trebuie să fie aşa, pentru că intervalul de timp rămas necesită asta."

"Dar lucrurile pe care le putem învăţa cu acest monopost pot merge pe monopostul de anul viitor şi vice-versa.

Schimbările de regulament sunt relativ mici în această iarnă, iar cea mai importantă este restricţionarea sistemului de evacuare, dar în rest regulile sunt similare", a declarat Adrian Newey, directorul tehnic al echipei.

Red Bull Racing are un avans de 138 de puncte în clasamentul constructorilor cu 215 puncte în joc în ultimele cinci curse, însă Newey susţine că rivalii britanici pot oricând să întoarcă situaţia în favoarea lor.

"Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că lucrurile pot merge într-o direcţie greşită. Nu suntem încă unde vrem să fim în clasamentul constructorilor şi mai sunt cinci curse. Vom aborda fiecare cursă la timpul ei pentru a face cea mai bună treabă posibilă şi vom spera că asta va fi suficient", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Taguri: Newey, Red Bull

Comentarii (1)

  • mobius
    profesionalism
    Mi se pare o problema e bun simt. Asa se face performanta si rezultatele se vad. As fi vrut sa spun bravo Ferrari, dar din pacate la Ferrari in conducere sunt altfel de oameni
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru