Red Bull continua dezvoltarea monopostului RB5

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 20.08.2009
Adrian Newey sustine ca Red Bull va continua sa aduca imbunatatiri pentru monopostul RB5 cat mai curand posibil, dezvoltand insa in paralel si masina pentru sezonul viitor.

Red Bull a inregistrat un progres major incepand de la Marele Premiu al Marii Britanii, devenind echipa de referinta a Formulei 1 in lupta cu Brawn GP.

Cu toate acestea, echipa trebuie sa continue dezvoltarea monopostului RB5, intrucat rivalii vor continua sa aduca update-uri. Spre deosebire de alte echipe, Red Bull nu are insa un program specific de update-uri, echipa muncind in flux continuu pentru a imbunatati performantele.

"Este dificil sa fim specifici pentru ca testam si dezvoltam continuu monopostul in tunelul de vant, dar orice parte despre care descoperim ca va imbunatati performanta va fi produsa si implementata pe monopost cat mai repede posibil", a declarat Adrian Newey, directorul departamentului de design al Red Bull Technology.

Desi s-a speculat ca temperaturile joaca un rol esential in privinta performantelor monoposturilor Red Bull si Brawn GP, Newey considera ca acestea sunt influentate si de natura fiecarui circuit in parte.

"Credem ca problemele sunt legate in primul rand de temperatura pneurilor, dar si caracteristicile circuitului joaca un rol.

Hungaroring este foarte lent si denivelat si prin urmare diferit de Silverstone sau Nurburgring, unde performanta noastra a fost mai buna", a explicat britanicul.

Intrucat suntem deja in a doua jumatate a anului, cele mai multe echipe au inceput deja dezvoltarea monoposturilor pentru sezonul viitor. Red Bull nu face exceptie de la regula, iar Newy a explicat ca principala diferita de design va fi rezervorul de combustibil, care va avea o marire de circa doua ori mai mare decat cea a actualului monopost ca urmare a interzicerii realimentarii in timpul curselor.

"Interzicerea realimentarii este principala provocare, pentru ca trebuie sa integram un rezervor aproape dublu va marime fata de cel actual, in timp ce incercam sa mentinem designul de baza al actualei masini. As considera ca RB6 va fi mai degraba o evolutie in design decat o schimbare radicala. dezvoltarea monopostului RB6 se concentreaza in prezent pe fuselaj si cutia de viteze. Suntem in faza de cercetare si continuam dezvoltarea lui RB5.

Incercam sa ne folosim de resurse in cel mai eficient mod posibil", a mai precizat oficialul echipei patronate de Dietrich Mateschitz.

Desi in prezent detine unul dintre cele mai rapide monoposturi din Formula 1, Red Bull este la 15.5 puncte in spatele rivalilor de la Brawn GP in clasamentul constructorilor.

Via | Formula1.com

Taguri: Newey, Red Bull

Comentarii (2)

  • Dani ...
    chiar credeam ca esti suparat pe Red Bull & Toro Rosso ca nu ai dat nici una din stirile aparute cu/despre ei. well, bine ca nu esti # -o
    0 0
  • michelle_b
    M .Dany e neutru
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru