Red Bull critica egalizarea motoarelor

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 10.02.2010
Red Bull a avertizat ca egalizarea motoarelor va conduce la retragerea din Formula 1 a constructorilor care beneficiaza de unitati mai lente.

FIA a interzis dezvoltarea motoarelor pana in sezonul 2012 cu scopul de a reduce costurile in Formula 1, insa cel putin teoretic constructorii dezavantajati de situatie pot imbunatati unitatile cu acordul forului mondial.

Red Bull Racing este una dintre echipele care a facut presiuni ca Renault, furnizorul sau de motoare, sa primeasca acordul FIA pentru a face cateva modificari la unitatile sale, insa in prezent nu este cert daca francezii vor primi acordul FIA in acest sens.

Situatia a degerat pe parcursul anului trecut, cand a devenit evident ca Mercedes detine cel mai puternic motor din Formula 1, in timp ce Ferrari si Renault s-au vazut in postura de a nu fi capabile sa lupte pentru victorii. Oficialii echipei austriece considera ca F1 s-ar putea confrunta cu noi retrageri din competitie ale constructorilor dezavantajati de aceasta situatie.

"Problema este ca daca nu permiti o anumita dezvoltare atunci ingheti motoarele in avantajul unei echipe si in dezavantajul altei echipe.

Trebuie sa existe un echilibru, altfel monoposturile echipate cu motoare Mercedes vor castiga toate cursele, ceea ce nu cred ca este bine pentru F1. Iar alti constructori ar putea alege sa paraseasca F1 din aceasta cauza. Motorul nu ar trebui sa fie un diferentiator de performanta si prin urmare sper ca FIA va echilibra situatia existenta in acest moment", a declarat Christian Horner, seful echipei Red Bull Racing, cu ocazia lansarii noului monopost la Jerez.

Retragerea constructorilor reprezinta o amenintare importanta la viitorul F1, dupa ce Honda, Toyota si BMW au parasit competitia intr-un interval de numai 12 luni ca urmare a crizei economice.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru