Red Bull critică incidentele lui Webber din Abu Dhabi

de Daniel Popescu
Marti, 06.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Helmut Marko l-a criticat pe Mark Webber după incidentele în care a fost implicat în cursa de la Abu Dhabi, care a împiedicat Red Bull să devină matematic campioana constructorilor.

Red Bull Racing a avut oportunitatea să câştige matematic titlul mondial al constructorilor în cursa de la Abu Dhabi. Chiar dacă acecasta şansă părea ratată după excluderea lui Sebastian Vettel din calificări, germanul a terminat cursa pe locul trei, aducând 15 puncte pentru echipa austriacă.

Totuşi, Red Bull nu şi-a putut îndeplini obiectivul după cursa de coşmar a lui Mark Webber, care a abandonat după ce nu a mai putut evita un impact cu Romain Grosjean în urma unui accident colectiv. Plecat de pe poziţia a doua a grilei, australianul a ratat startul şi a derapat în urma unui acroşaj uşor cu Pastor Maldonado, astfel că abandonul a condus la numeroase critici din partea consultantului Helmut Marko.

Urmareste Automarket
"Nu poţi avea mai multe erori decât acestea într-o singură cursă.
Nu a fost o zi bună pentru Webber. Startul nu a fost bun, iar accidentele nu au fost bune. Este rău, pentru că ne afectează în clasamentul constructorilor"
, a declarat austriacul pentru publicaţia germană Bild.

Cu toate acestea, Red Bull Racing rămâne principala favorită la titlul constructorilor, datorită unui avans de 82 de puncte în fata Scuderiei Ferrari cu numai 86 de puncte disponibile pentru ultimele două curse.

Via GMM

Comentarii (5)

  • Foarte interesant, ca Rosberg nu este penalizat, pentru acelasi gen de accident ca si Schumacher cu Vergne.
    10 1
  • Ok, Webber a gresit.... si la start, la acrosajul cu Massa si cam atat. Despre abandon nu stiu daca putea face ceva.
    DAR... echipa l-a chemat la boxe ca sa ii lase liber lui Vettel iar cand a revenit a ajuns intr-un grup compact ... de fapt de aici a a parut problema abndonului.... pentru asta cine trebuie criticat ?!?
    19 2
  • @sorin
    Sorinele, lasa-l pe Rosberg in pace... Rosberg nu a fost de vina pentru accident, Karthikeyan a pus frana intr-o zona de viteza in care toata lumea era in mod normal cu piciorul pe gaz din cauza unei probleme la directie. Cine putea prevedea un astfel de comportament al indianului?

    Webber a fortat nota de 2 ori, iar comisarii de cursa, in mod total ciudat, l-au absolvit de orice vina.
    4 4
  • sorin nu a fost acelasi tip de accident.
    Masina lui Kartikeyan pe linga faptul ca pierdea ulei a si incetinit puternic in mijlocul curbei. Rosberg a incercat sa-l evite, dar nu a mai avut cum. A fost asemanator cu accidentul lui Mark de mai tarziu. Asta este, se mai intimpla astfel de accidente. Bine ca au scapat teferi.
    6 1
  • Astia-as penibili, dupa ce ca i-a ajutat sa castige titlul la constructori, suporta umilinta suprema de a ceda conducerea cursei dupa ce are pole-ul, ii apara spatele lui tom degetelu', acum tot el e de vina.In fapt, daca nu-l scotea pe massa degetica nu ajungea pe podium.Oricum, SC-urile alea aparute foarte oportun pt Vettel sunt dubioase.Asa cum a fost ala cu Piquet. Peste cativa ani vom afla, o sa ne spuna Webber.
    6 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru