Red Bull critică schimbarea regulamentului pentru setările motoarelor

de Daniel Popescu
Joi, 26.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a criticat schimbarea "peste noapte" a regulamentului tehnic, dar şi atitudinea rivalilor pe acest subiect.

FIA a anunţat miercuri o nouă restricţie pentru setările motoarelor, prin care Red Bull Racing nu va mai avea posibilitatea de a utiliza anumite setări agresive cu scopul de a obţine beneficii aerodinamice. Aşa cum era de aşteptat, măsura a nemulţumit profund campioana mondială, care susţine că nu este corect ca regulile să fie schimbate în timpul sezonului.

"Ni s-a dat undă verde la Hockenehim nu pentru că am falsificat dovezile, ci pentru că am respectat regulamentul. Dacă ceva este verde, nu poţi să-l transformi în albastru. Nicăieri nu scrie că nu poţi folosi regulamentul în favoarea ta", a declarat Helmut Marko, consultantul echipei Red Bull.

Urmareste Automarket
Iniţial s-a vehiculat că FIA a modificat regulamentul în urmă întâlnirii şefilor de echipă de la Londra din cursul zilei de luni, însă Marko susţine că acest subiect nici măcar nu a fost adus în discuţie pentru ca Red Bull să nu-şi poată prezenta propriile argumente.
Oficialul susţine, în schimb, că echipele au făcut presiuni la Hockenheim pentru ca FIA să modifice regulamentul. "Încă o dată, există oameni care fac astfel de lucruri. Mă refer la alte echipe. Iar apoi luni, când am fi putut discuta despre asta în mod obiectiv şi cu profesionalism, subiectul nici măcar nu este adus în discuţie", a mai precizat el.

Via GMM

Comentarii (7)

  • cosmin
    pana cand o sa trisati numa cu smecheri se poty obtine titluri mondiale
    23 19
  • Sa inteleg ca ei nu au "folosit" regulamentul in favoarea lor peste noapte,a mai fost si premeditata?!Daca plange Helmut Marko posibil sa fie destul de nashpa pentru ei,cu toate ca multi din lumea sportului si nu numai,nu au o parere buna despre practicile si "politica" lui,tot hotul striga hotii !
    18 14
  • Nu sunt sigur....dar stiam ca nu ai voie sa iti setezi motorul astfel incat sa evacuezi gazele arse prin eleronul spate....ei tocmai asta au facut...doar ca nu au setat motorul asa cum faceau anul trecut ci au folosit alta metoda...dar gazele tot acolo ajungeau....
    Parerea mea e ca pe langa faptul ca trebuie introdusa si o astfel de regula care sa interzica ce au facut ei ....trebuiau si penalizati....dar e posibil ca regulamentul sa fie scris in alt mod ceea ce le tot permite sa-l ocoleasca..
    14 13
  • Nu tin cu Red Bull dar ei patesc acum ce au patit si Ferrari cand se plictisise lumea sa-i vada tot pe ei castigatori.Adica se schimba regulamentul pana cand nu mai iasa ei castigatori detasati;culmea e ca nici nu o prea mai fac dar se pare ca inca deranjeaza.
    Oricum,se pare ca au si trisat de data asta,si eu stiam ca folosirea gazelor arse pe eleronul spate e interzisa,indiferent de cum le-ai face sa ajunga acolo iar ei cam asta au facut.
    14 2
  • Red Bull n-au respectat regulamentul in spiritul lui. Iar in litera, au cam fortat asa ca era logic ca FIA sa puna la punct lucrurile. E vremea ca si ei sa respecte regulamentele.
    6 2
  • gata cu smecheriile pt red bull..... aici au putut trisa pn acum.
    3 0
  • Cind Briatore a trisat folosind la maxim scaparile regulamentului a-ti zis ca uite ce mare si tare este Schumi,iar cind cei de la Ferrari au facut la fel exploatind la maxim acelasi regulament (vezi Todt si sleahta lui) ati reactionat la fel:ce mare e Schumi.Acum cind si alti incearca aceleasi procedee invatind de la predecesori(Benetton,Ferari,....) trisaza.!!!!!Care-i adevarul ???????
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru