Red Bull despre al treilea titlu consecutiv la constructori: "Este un vis devenit realitate"

de Daniel Popescu
Luni, 19.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner consideră că cucerirea celui de-al treilea titlu mondial la constructori este un vis devenit realitate, însă admite ca echipa mai are de câştigat şi titlul piloţilor.

Esential 3 titluri mondiale consecutive a obtinut Red Bull in Formula 1
440 de puncte a obtinut Red Bull in primele 19 curse ale sezonului
367 de puncte a acumulat Ferrari in acelasi interval de timp, cu 73 mai putine decat Red Bull
Red Bull Racing a devenit duminică doar a patra echipă din istoria Formulei 1 care a cucerit trei titluri mondiale consecutive la constructori, după performanţele similare realizate de Ferrari, McLaren şi Williams.

Şeful Christian Horner este entuziasmat de această performanţă în condiţiile în care Red Bull există în Formula 1 de numai opt ani.

"Am închis unul dintre campionate şi cu câţiva ani în urmă puteam numai să visăm la câştigarea a trei titluri mondiale consecutive la constructori. Să obţinem ceea ce am obţinut în 2010, 2011 şi 2012 împotriva rivalilor pe care îi avem într-un interval de numai opt ani este ceva cu adevărat remarcabil.

Este o mărturie a orelor de muncă, a devotamentului şi a determinării prin care am reuşit să obţinem asta şi este ceva de care fiecare membru al echipei este mândru", a declarat britanicul.

Cu toate acestea, Horner a admis că va fi cu adevărat fericit doar după ce Sebastian vettel îşi va adjudeca la rândul său al treilea titlu mondial consecutiv. Germanul are un avans de 13 puncte în faţa lui Fernando Alonso şi are nevoie de un loc patru la Interlagos pentru a-şi îndeplini obiectivul.

"Treaba este făcută doar pe jumătate. Acum ne îndreptăm spre Brazilia cu un avans de 13 puncte şi totul se joacă. Am spus tot sezonul că acest sezon se va decide în Brazilia şi din păcate astăzi s-a dovedit că am avut dreptate", a adăugat el.

Via FIA

Comentarii (7)

  • Spurcat mai este Horner, multumestete cu ce iti da Dumnezeu, boule .
    2 17
  • Daca obtineau titlul la constructori fara sa incalce regulamentele (si) anul acesta imi scoteam palaria in fata lor. Doar ca nu e asa. Au fost multe incalcari de regulament si nu au patit nimic (gauri neregulamentare in podeaua masinii, evacuare ilegala, etc). Sint absolut convins ca nici acum monopostul lor nu este tocmai in ordine.
    Probabil de vina sint regulamentele de vreme ce se pot interpreta dupa bunul plac fara sa patesti nimic.
    6 11
  • Jean Todt este la conducerea FIA care se ocupa cu penalizarile cu incalcarea regulamentului.Todt a fost manager general la ferrari din 93 pana in 2007 daca nu ma insel.Daca monopostul nu era in regula nu cred ca trecea cu vederea mai ales ca ferrari se lupta pt alonso sa ia campionatul!
    9 4
  • Mihai
    Jean Todt este seful FIA. O comisie din cadrul FIA se ocupa de regulamente si nu Todt in persoana.
    1 3
  • Tu realizezi ce ai spus?
    2 1
  • Am spus vre-o blasfemie ?
    RBR sint la fel de protejate cum era Ferrari pe vremea lui Schumacher.
    Sau poate mai mult.
    3 4
  • de data asta esti pe linga subect, varule
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru