Red Bull, dispusă să folosească ordine de echipă pentru Webber

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 28.10.2011
Christian Horner nu exclude posibilitatea ca Red Bull să-i ordone lui Sebastian Vettel să-i cedeze victoria lui Mark Webber, pentru ca australianul să termine sezonul pe locul doi.

După ce a cucerit ambele titluri mondiale în acest sezon, Red Bull Racing mai are un singur obiectiv pentru acest an: să-l ajute pe Mark Webber să termine pe locul doi în clasamentul general.

Christian Horner, şeful Red Bull, a admis că ia în calcul inclusiv instituirea unor ordine de echipă prin care Sebastian Vettel să-i cedeze poziţia australianului, dacă acest lucru îl poate ajuta să-şi îndeplinească obiectivul.

"Din perspectiva echipei vom face tot ce putem pentru a-l ajuta pe Webber. Este o conversaţie pe care trebuie să o purtăm cu ambii piloţi, dar sunt sigur că Webber vrea să obţină asta prin propriul său merit. Nu sunt sigur dacă ar vrea să primească ceva, dar sunt sigur că dacă se va pune problema, atunci Vettel va dori să facă asta. Locul doi este important pentru Webber, dar şi mai important ar fi să câştige o cursă până la finalul anului. Evident, obiectivul lui Vettel este pur statistic, aceasta este singura lui provocare care i-a mai rămas în acest an", a declarat britanicul.

Anterior, Vettel a admis că este dispus să-şi ajute coechipierul în lupta cu Jenson Button şi Fernando Alonso pentru locul doi şi a lăsat să se înţeleagă că nu ar avea nicio problemă să-i cedeze poziţia lui Webber.

"Nu este exclus ca ordinea în cursă să nu fie clară decât cu cinci - 10 tururi înainte de final.

Depinde unde eşti pe circuit, aşa că în primul rând trebuie să ne asigurăm că suntem în poziţii bune, iar scenariul situaţiei este ultimul lucru. Însă acesta va fi cel mai uşor de gestionat", a precizat germanul.

Ordinele de echipă au fost legalizate în acest an pentru prima oară după 2002.

Via | Autosport

Comentarii (5)

  • Red Bull
    Siam mai din timp, nici nu era nevoie sa anunte asta(ma adresez lui Horner nu lui Daniel).
    "Locul doi este important pentru Webber, dar şi mai important ar fi să câştige o cursă până la finalul anului."-evident ca este important, in felul asta ar primii mai greu acuzatii la adresa lor din cauza speculatiilor cum ca intreg sezonul(sau cel putin 85% din sezon) i-au creat lui Webber un monopost mai slab decat ai lui Vettel(lucru demonstrat in multe curse in care Webber a avut starturi f.proaste)
    8 5
  • mavrick_romanul
    esti de groaza
    numai conspiratii .............saracul webber. sunt ferm convins ca in cazul in care i se oferea un monopost competitiv (adica monopostul cu adevarat competitiv cel al d-lui vettel) era campion mondial, posibil chiar cu o etapa mai repede decat a reusit vettel. sunt foarte sigur de asta.
    draga mavrick tu citesti forumuri sau presa de specialitate internationala sau te rezumi la ce se vede si aude pe automarket?
    6 1
  • @mavrick_romanul
    Probleme monopostului sau la startul mai multor curse nu sunt speculatii vazute si auzite pe automarker sunt informatii vizuale transmise in direct pe diverse site-uri, singurul lucru ce-a fost interesant de auzit, insa nici aceasta nu s-a realizat pe automarket, a fost mesajele ce i se transmiteau lui Webber: "ai grija de monopostul tau"-tradus "las-o moale si nu-l depasi pe Vettel".
    4 4
  • salutare
    NU MAI VISATI CONSPIRATII!
    problema lui Webber anul acesta tine de intelegerea noilor gume Pirreli,plus ca Vettel,a castigat o doza de incredere in plus odata cu castigarea titlului de anul trecut.
    Pun pariu cu oricare din voi,ca Webber nu va castiga nici un MP,pana la sfarsitul anului,indiferent cat de mult l=ar ajuta cei de la RBR!
    8 1
  • Andrei
    @India 2011
    Webber poate castiga duminica cine stie, sau poate cursa viitoare. Nu cred ca o sa fie lasat dar as spune ca pentru echipa este foarte bine ca Webber sa iasa la final pe locul al doilea. Sa vedem cum vor juca aceasta optiune. Au o masina foarte buna, dar care merge bine doar pentru Vettel si probabil problemele cu pneurile ale lui Webber sunt identice cu cele ale lui Massa. Evident adevarul il stiu doar ei cu adevarat :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru